Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Tapenade – vegan broodbeleg

Door Frank Beekwilder 6 Reacties

Zwarte olijven tapenade

Deze tapenade is met zwarte olijven, maar groene zijn ook lekker (of een mix!)

 

We eten niet heel veel brood, maar hetzelfde geldt ook voor crackers en rijstewafels: het is soms best wel eens zoeken naar een lekker belegje.

Altijd op zoek naar een lekkere spread

Meestal hebben we wel humous in de koelkast, er zijn verschillende soorten vegan kaas die lekker zijn, en amandelpasta behoort ook tot de favorieten. Maar je wil ook wel eens wat anders. Aangezien we geen jam, vlokken of chocopasta eten, is de keuze in ‘dingen die je zo even kunt pakken’ dan niet reuze. Dus een lekkere spread is welkom voor de afwisseling.

Tapenade, lekker en snel

Tapenade is wat dat betreft een goeie optie. Je hebt maar een paar basisingrediënten nodig die vaak in je koelkast staan, het is makkelijk te maken, snel klaar, en ook prima een paar dagen te bewaren in de koelkast. Bingo! Je doet de ingrediënten in een keukenmachine met mes, even draaien en klaar ben je.

Tapenade ingrediënten

Maar een paar ingrediënten en je bent in een handomdraai klaar

 

Tapenade van zwarte olijven

Bijna klaar…

 

Kopen of maken?

Je kunt het natuurlijk ook in de winkel kopen, maar dan is het duurder en zitten er vaak toch weer stofjes bij die je graag mist. Met zelf maken bepaal je ook zelf hoe het precies smaakt en kun je makkelijk een ingredient veranderen en zo experimenteren met smaken.

Wat zit er in jouw variant? Laat het hieronder weten.

 

Tapenade - broodbeleg
 
Print
Prep
3 minuten
Koken
2 minuten
Totaal
5 minuten
 
Soort recept: Broodbeleg
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediënten
  • 150 gram zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • pluk verse basilicum
  • verse of gedroogde tijm
  • eetlepel citroensap
  • zwarte peper
  • zout
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine, en laat deze kort draaien. Proef even voordat je citroensap toevoegt, wellicht is de tapenade al zuur genoeg (van de kappertjes).
3.2.1255

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Beleg, Lunch, Recept

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Ottolenghi workshop: Quinoa salade met abrikoos
Vegan spelt cupcakes met chocolade »

Reacties

  1. eveliene zegt

    10/12/2013 om 14:02

    Ziet er lekker uit en ga ik zeker maken, lekker weer een spread erbij voor de kerst.
    Van de week zelf veganistische hachee gemaakt ook heerlijk, lekker met vega rundvlees van veggiedeli.

    groetjes Eveliene

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      11/12/2013 om 12:48

      Hi Eveliene, ja van spreads kun je er nooit genoeg hebben! Als je nog goede tips hebt let me know!

      Beantwoorden
  2. Evelien zegt

    27/09/2015 om 13:47

    Heerlijke spread. Weer eens iets anders dan hummus of pindakaas op mijn brood!

    Beantwoorden
    • Frank Beekwilder zegt

      28/09/2015 om 12:31

      Thanks Evelien!

      Beantwoorden
  3. Evelien zegt

    05/01/2017 om 19:48

    Deze is nog steeds favoriet hier. Weet je of je het kunt invriezen?

    Beantwoorden
    • Frank Beekwilder zegt

      01/02/2017 om 05:38

      Hi Evelien, ik weet het niet zeker eerlijk gezegd. Kan me voorstellen van wel… Heb je het al geprobeerd?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....