Ik kwam een lekker recept tegen met paksoi. Dus op naar de winkel om de ingredienten in huis te halen thuisgekomen bleek ik snijbiet te hebben gekocht. Ik dacht dat deze altijd rood waren maar je blijkt dus naast rode snijbiet ook gele en witte te hebben. Waarvan de witte dus sprekend lijkt op paksoi.
Na wat research kwam ik erachter dat paksoi en snijbiet geen familie van elkaar zijn maar het is wel allebei super gezond. De snijbiet is familie van de spinazie en heeft ook iets weg van deze smaak daarnaast kun je die smaak van biet herkennen (ja verrassend).
100 gram snijbiet bevat 692% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K en 204% van de ADH vitamine A en 50% Vitamine C.
Het is een ideaal en luxe en glutenvrij lunch gerecht voor in het weekend maar je kunt het natuurlijk ook perfect als avondmaal serveren. Wij hebben het nu met quinoa gegeten maar ook erg lekker met bruine rijst.
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 1 rode chilipeper fijngesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels kokosrasp
- rasp van 1 limoen
- 1 struik witte snijbiet of paksoi in stukjes
- 100 gram quinoa
- Zet water op en kook de quinoa zoals op de verpakking
- Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 2 minuten
- Voeg de chilipeper, sojasaus, kokosrasp en limoen toe
- Voeg na 1 minuut de paksoi toe en stoof het voor 1 a 2 minuten met en een deksel op de pan. (voeg de bladeren als laatst toe want deze zijn eerder gaar)
Geef een reactie