We hebben het er al eerder over gehad: wat zijn de simpele snelle lunchgerechten die ook nog makkelijk zijn mee te nemen? Bijvoorbeeld als lunch naar je werk.
Goede voorbereiding is het halve werk
Een belangrijke reden waarom veel mensen geen (gezonde) lunch meenemen is dat ze ‘s ochtends geen tijd hebben om iets klaar te maken. Het heeft dus de voorkeur als het ‘s ochtends weinig tijd kost om je lunch klaar te maken.
Daarom is het handig om gerechten te bedenken die je van te voren kunt maken. Helemaal als dat voor een paar dagen of de hele week is. En die je vlak voor je weggaat, alleen nog maar in een bakje hoeft te doen.
Zondag is de beste dag om je voorbereidingen te treffen. Je kunt dan in één keer de basisingrediënten voor je lunch klaarmaken voor de komende week. En dat scheelt elke dag tijd; je hoeft maar op één moment na te denken over wat je eet tijdens de lunch. Time saver!
Lunch zonder brood
Gezonde opties zijn linzen en bonen. Deze zijn bovendien ideaal om van te voren te bereiden. Als je bonen gedroogd koopt, hoef je ze alleen maar 24 uur te laten weken en daarna te koken. Vervolgens stop je ze in een bak en dan blijven ze meerdere dagen goed in de koelkast. Je kunt makkelijk verschillende smaakmakers toevoegen. Dat kan een dressing zijn, of een groente- en kruidenmengsel, zoals een tomatensalsa.
Deze salsa heeft duidelijke smaken en is lekker fris en pittig; een perfecte combinatie met de voedzame bonen.
Om je verder te inspireren: wij maken één keer per week een grote bak hummus. En als je ‘s avonds groente stoomt of kookt, maak dan wat extra en zet die in de koelkast. Broccoli, bloemkool, sperziebonen; maak waar je zin in hebt en wat voor handen is. Strooi er ‘s ochtends nog wat verse kruiden overheen en samen met de bonen en de hummus heb je al een compleet makkelijk lunchgerecht.
Allemaal heerlijk en makkelijk mee te nemen in je ‘brood’trommel 🙂
- 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- ½ tot 1 teentje fijn geperste knoflook
- 1 klein uitje, fijn gesnipperd
- ½ rode peper
- sap van een limoen
- handje koriander, gehakt
- zout naar smaak
- zwarte peper uit de molen
- Snijd de ingredienten en combineer.
- Roer om en proef af op zout en zuur
Kim Godschalk zegt
Hej zo’n zelfde inhoud had ik vandaag ook mee in mijn bakje!!
Healthy Vega zegt
Zo makkelijk, zo lekker! Zijn jouw collega’s al nieuwsgierig?
Kim Godschalk zegt
beetje wel 😉