Mango seizoen
In de supermarkt kom ik ineens overal mango tegen. Dus ik dacht hier ga ik een lekkere salade mee maken voor de lunch. De zoete mango en granaatappel combineert goed met de wat bittere witlof en de walnoten zorgen voor een bite.
Is mango gezond?
Wat ik altijd onthouden heb van mango’s, is dat ze veel calorieën bevatten. En het is inderdaad een fruitsoort met meer calorieën net als de avocado maar wel allebei heel erg gezond.
Mango bevat veel vitamine C en Vitamine A. Het bevordert de de stofwisseling en spijsvertering. En dan zit de mango ook nog eens vol met Calcium en Magnesium. Deze stofjes werken stress verlagend.
Hoe snij ik een mango?
Dus mango is echt heel erg lekker en gezond maar je moet even weten hoe je hem moet snijden. Laatst at ik bij mijn broer en hij had een heerlijke salade met mango gemaakt. Dus ik gaf hem een compliment . Toen vertelde hij dat de mango er bijna niet in had gezeten want hij vond het maar een gedoe dat snijden.
Ja je moet even weten dat er een vrij grote pit in zit maar als je het op de volgende manier snijdt is het een fluitje van een cent.
Controleer eerst of de mango wel rijp is, dan zijn ze echt het lekkerst. Dit doe je door zachtjes op de schil de drukken. Veert het terug dan is hij rijp.
1. Schil de mango rondom met een mesje
2. Snij dikke plakken tot aan de pit
Snij plakken van boven naar beneden langs de brede kant van de mango tot je bij de pit komt. Draai de mango om en doe dit ook aan de andere kant. Hierna kun je van de plakken blokjes snijden
3.Snij tot slot de restjes rondom de pit met een mes af
Hoe krijg ik die pitjes van een granaatappel eruit?
Oke nu heb je de mango gesneden maar moet je nog de granaatappel pitjes eruit krijgen. Ook dit lijkt voor sommige misschien een lastige klus maar als je het op de volgende manier doet valt ook dat echt reuze mee.
1. Snij de granaatappel door de midden
2. Sla de pitjes los
Pak een schaaltje en hou de ene helft van de granaatappel erboven. Sla met een pollepel op de schil van de granaatappel en de pitjes komen vanzelf los
3. Controleer de pitjes
Kijk of er geen witte vliesjes zijn meegekomen. Haal deze er anders tussenuit want dit smaakt een beetje taai.
- 3 witlofstruikjes
- 1 mango
- halve granaatappel
- handje walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel mosterd
- ½ eetlepel citroen
- peper en zout naar smaak
- eventueel beetje peterselie ter garnering
- Snij de witlofstruikjes in dunne reepjes
- Snij de mango in stukjes
- Sla de pitjes uit de granaatappel
- Voeg alles samen in een kom
- Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren
- Voeg de walnoten toe en eventueel de peterselie
Suuz zegt
Ik sla altijd al flink op de granaatappel in wanneer hij nog niet is doorgesneden. Dat scheelt een rood bloedbad 🙂 Daarna doorsnijden en leeg lepelen.