Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Witlofsalade met mango en granaatappel

Door Myriam 1 Reactie

Lunch salade met witlof, mango en granaatappel

Lekkere frisse salade voor de lunch met witlof, mango en granaatappel

Mango seizoen

In de supermarkt kom ik ineens overal mango tegen. Dus ik dacht hier ga ik een lekkere salade mee maken voor de lunch. De zoete mango en granaatappel combineert goed met de wat bittere witlof en de walnoten zorgen voor een bite.

Is mango gezond?

Wat ik altijd onthouden heb van mango’s, is dat ze veel calorieën bevatten. En het is inderdaad een fruitsoort met meer calorieën net als de avocado maar wel allebei heel erg gezond.
Mango bevat veel vitamine C en Vitamine A. Het bevordert de de stofwisseling en spijsvertering. En dan zit de mango ook nog eens vol met Calcium en Magnesium. Deze stofjes werken stress verlagend.

Hoe snij ik een mango?

Dus mango is echt heel erg lekker en gezond maar je moet even weten hoe je hem moet snijden. Laatst at ik bij mijn broer en hij had een heerlijke salade met mango gemaakt. Dus ik gaf hem een compliment . Toen vertelde hij dat de mango er bijna niet in had gezeten want hij vond het maar een gedoe dat snijden.

Ja je moet even weten dat er een vrij grote pit in zit maar als je het op de volgende manier snijdt is het een fluitje van een cent.

Controleer eerst of de mango wel rijp is, dan zijn ze echt het lekkerst. Dit doe je door zachtjes op de schil de drukken. Veert het terug dan is hij rijp.

1. Schil de mango rondom met een mesje
2. Snij dikke plakken tot aan de pit
Snij plakken van boven naar beneden langs de brede kant van de mango tot je bij de pit komt.  Draai de mango om en doe dit ook aan de andere kant. Hierna kun je van de plakken blokjes snijden
3.Snij tot slot de restjes rondom de pit met een mes af

Hoe krijg ik die pitjes van een granaatappel eruit?

Oke nu heb je de mango gesneden maar moet je nog de granaatappel pitjes eruit krijgen. Ook dit lijkt voor sommige misschien een lastige klus maar als je het op de volgende manier doet valt ook dat echt reuze mee.

1. Snij de granaatappel door de midden 
2. Sla de pitjes los 
Pak een schaaltje en hou de ene helft van de granaatappel erboven. Sla met een pollepel op de schil van de granaatappel en de pitjes komen vanzelf los
3. Controleer de pitjes 
Kijk of er geen witte vliesjes zijn meegekomen. Haal deze er anders tussenuit want dit smaakt een beetje taai.

 

Recept: Witlofsalade met mango en granaatappel
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
Totaal
10 minuten
 
Keuken: Lunch
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 3 witlofstruikjes
  • 1 mango
  • halve granaatappel
  • handje walnoten
dressing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel citroen
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel beetje peterselie ter garnering
Instructies
  1. Snij de witlofstruikjes in dunne reepjes
  2. Snij de mango in stukjes
  3. Sla de pitjes uit de granaatappel
  4. Voeg alles samen in een kom
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren
  6. Voeg de walnoten toe en eventueel de peterselie
3.2.1269

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Recept Tags: Salade, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Zoete aardappel is gezond
Dr. Blend – voor een shot gezondheid in de ochtend (of middag) »

Reacties

  1. Suuz zegt

    11/01/2014 om 14:55

    Ik sla altijd al flink op de granaatappel in wanneer hij nog niet is doorgesneden. Dat scheelt een rood bloedbad 🙂 Daarna doorsnijden en leeg lepelen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....