Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: linzensalade met bietjes en dragon

Door Frank Beekwilder 1 Reactie

 

linzensalade met biet en dragon

Linzensalade met bietjes en dragon

Afgelopen week pasten Myriam en ik op mijn nichtje van 8 en neefje van bijna 4. Dat deden we in het huis van mijn zus omdat zij op inkoopreis naar China was (ze is mede-directrice van het familiebedrijf Beekwilder dat mijn opa is gestart). Dat leverde een behoorlijk drukbezet dagschema op, met mijn nichtje die om 08.30 uur op school moest zijn, mn neefje die we om 09.00 uur bij de peuterspeelzaal moesten afleveren, die dan vervolgens weer ophalen om 12.00 uur, waarna nichtje volgde om 15.00 uur. Dan moest er ook nog paardrijles worden gevolgd, lunchen, gingen we pianospelen, kleuren, theedrinken, puzzelen, koekjes bakken, eten maken, opruimen, kleertjes wassen, avondeten, in bad, voorlezen…. nou ja de dagen vlogen voorbij.

We hebben een keer onze lekkere linzenburger gemaakt, maar ontkwamen ook niet aan pannenkoeken (met rijstmelk), en een pasta-avond. En behalve de eetvoorkeuren van de kinderen hadden we gewoonweg niet zoveel tijd over. Niet veel leuke dingen voor op Healthy Vega kunnen maken dus.

Maar gister zag ik toch kans om iets smakelijks en gezonds te maken. Myriam en ik gingen nota bene uit eten en mijn moeder kwam oppassen. Ik wilde voor haar wat lekkers maken. Dat werd deze linzensalade. Wij hebben deze ook nog zelf gegeten als lunch vanmiddag, en daarvoor was hij ook uitermate geschikt! Je kunt natuurlijke verschillende soorten sla gebruiken, maar ik vond de knapperige waterkers erg goed combineren met de linzen en de bietjes.

Recept: linzensalade met bietjes en dragon
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Auteur: Frank Beekwilder
Soort recept: Diner of lunch
Keuken: vegan
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 200 gram groene linzen
  • Halve rode paprika, in kleine stukjes
  • 2 bieten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 bosuitjes
  • Citroenrasp van een citroen
  • zakje waterkers
Dressing
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel palmsuiker (of andere zoetstof)
  • klein bosje dragon
  • peper en zout
Instructies
  1. Kook de linzen in 15 tot 20 minuten beetgaar en giet af
  2. Snij de paprika in kleine reepjes en de bosui in schuine ringetjes
  3. Rasp de schil van de citroen over de linzen
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de linzen
  5. Trek de waterkers stelen in kleinere stukken
  6. Snij de bietjes in stukken en voeg toe
  7. Combineer alle ingrediënten in een schaal, proef af op peper en zout en serveer
3.2.1311

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Lunch, Recept Tags: Glutenvrij, Salade

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Mooi wat bloemen met je eten doen – Recept: Rozen Kokos Smoothie
Recept: Snijbiet of paksoi met kokos en limoen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....