Baba ghanoush, nu ook in de supermarkt
Baba ghanoush is een aubergine salade dat komt uit het Midden-Oosten. Je komt de salade niet alleen nog maar bij de Turkse supermarkt tegen maar ziet baba ghanoush zelfs bij de AH tussen de hummus in het schap staan.
Deze dip is ook heel gemakkelijk zelf te maken en dat is eigenlijk veel lekkerder en uiteraard gezonder.
Het lijkt misschien een heel gedoe maar dat is het niet. Je hebt alleen een beetje geduld nodig want de aubergines moeten circa 40 minuten de oven in. Daarna is het een kwestie van de ingrediënten met elkaar pureren.
Op brood of bij de borrel
Serveer de baba ghanoush als borrelhapje met een plat turksbrood of met groenten zoals wortel of komkommer. Het is trouwens ook gewoon heel erg lekker als broodbeleg of op een rijstwafel.
- 2 aubergines
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2 knoflookteentjes
- Sap van halve citroen
- Theelepel komijn
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel met munt, koriander of peterselie
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de aubergines voor circa 40 minuten in de oven. Het vel mag zwart worden en de aubergines moeten zacht worden
- Laat de aubergines even afkoelen zodat je ze kunt ontvellen
- Doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot je de gewenste structuur bereikt hebt.
Geef een reactie