Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Baba Ghanoush oftewel aubergine dip

Door Myriam Reageer

Baba ganoush, aubergine dip

Baba ghanoush – aubergine salade

Baba ghanoush, nu ook in de supermarkt

Baba ghanoush is een aubergine salade dat komt uit het Midden-Oosten. Je komt de salade niet alleen nog maar bij de Turkse supermarkt tegen maar ziet  baba ghanoush zelfs bij de AH  tussen de hummus in het schap staan.

Deze dip is ook heel gemakkelijk zelf te maken en dat is eigenlijk veel lekkerder en uiteraard gezonder.

Het lijkt misschien een heel gedoe maar dat is het niet. Je hebt alleen een beetje geduld nodig want  de aubergines moeten circa 40 minuten de oven in. Daarna is het een kwestie van de ingrediënten met elkaar pureren.

Op brood of bij de borrel

Serveer de baba ghanoush als borrelhapje met een plat turksbrood of met groenten zoals wortel of komkommer. Het is trouwens ook gewoon heel erg lekker als broodbeleg of op een rijstwafel.

Aubergines uit de oven

Aubergines net uit de oven. Het vel mag zwart geheel zwart worden in de oven want je ontvelt de aubergine en gebruikt alleen het vruchtvlees

 

Recept: Baba Ghanoush
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
40 minuten
Totaal
45 minuten
 
Aantal personen: schaaltje
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 knoflookteentjes
  • Sap van halve citroen
  • Theelepel komijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel met munt, koriander of peterselie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de aubergines voor circa 40 minuten in de oven. Het vel mag zwart worden en de aubergines moeten zacht worden
  3. Laat de aubergines even afkoelen zodat je ze kunt ontvellen
  4. Doe het vruchtvlees samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot je de gewenste structuur bereikt hebt.
3.2.1269

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Beleg, Lunch, Recept Tags: Groente, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Recept: vegan risotto met sinaasappel en rozijnen
Recept: Gezonde, vegan boerenkool met tempé »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....