Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Gezonde quinoa salade met granaatappel

Door Chantal Bolleman Reageer

quinoa salade met granaatappel

Lekkere en gezonde, zomerse quinoa salade met granaatappel

Vroeger dachten ze dat je van granaatappel eeuwig zou blijven leven. Dit is natuurlijk niet waar, maar het is wel een vrucht met heel veel goede eigenschappen en voedingsstoffen. De vrucht komt oorspronkelijk uit Perzië en wordt al heel lang verbonden als symbool voor de vruchtbaarheid.

Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook polyfenolen, oftewel een antioxidant. Een antioxidant beschermt ons weefsel en het DNA in onze cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stofjes die in sommige cellen van ons lichaam schade kunnen veroorzaken.

Antioxidanten

De granaatappel bevat meet polyfenolen dan bijvoorbeeld groene thee of rode wijn. De vrucht is dan ook heel gezond. De pitjes van de vrucht werken ontstekingsremmend. Door het eten van de vrucht is de kans op een hoge bloeddruk aanzienlijk kleiner en wordt je huid er eens stuk beter van. Ook gaat de werkzame stof van de granaatappel hart- en vaatziekten tegen.

Leefstijl

In het kader van de verschillende allergieën, past deze quinoa salade heel goed bij een gluten-, geraffineerde suiker en kippeneieren vrije leefstijl. Je kunt er avocado of blokjes tofu (met olijfsmaak) of wanneer je niet vegan eet feta doorheen doen.  Ook zitten er tomaten door de salade, door de combinatie van granaatappel en tomaat krijg je een goede hoeveelheid vitamine C binnen. Quinoa zorgt er voor dat je voldoende eiwitten en vitamine B binnenkrijgt.

Granaatappel-quinoa salade
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
20 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 granaatappel
  • handvol rozijnen
  • 12 cherrytomaten
  • 30 gram geschaafde amandelen
  • 100 gram quinoa
  • 200 ml water (check ook je verpakking)
  • 15 blokjes tofu of avocado
  • 3 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • Eventueel koriander
Instructies
  1. Was de quinoa van te voren en doe het samen met het water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Zorg ervoor dat de quinoa het water heeft opgenomen (circa 10 minuten)
  2. Laat het nog 10 minuten staan met deksel op de pan.
  3. Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes evenals de tofu of avocado
  4. Snijd de granaatappel door de midden en haal de pitjes eruit. (door met een pollepel op de bolle kant te slaan. houd er wel een kom onder ;))
  5. Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Strooi als laatste de amandelen erover heem en garneer eventueel met wat koriander
3.2.2885

 

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Lunch, Recept Tags: Glutenvrij, Salade, Suikervrij

« Help ik kan er niet (meer) tegen: Voedselallergie en intolerantie
Vegan hotspots Londen »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....