Vroeger dachten ze dat je van granaatappel eeuwig zou blijven leven. Dit is natuurlijk niet waar, maar het is wel een vrucht met heel veel goede eigenschappen en voedingsstoffen. De vrucht komt oorspronkelijk uit Perzië en wordt al heel lang verbonden als symbool voor de vruchtbaarheid.
Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook polyfenolen, oftewel een antioxidant. Een antioxidant beschermt ons weefsel en het DNA in onze cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stofjes die in sommige cellen van ons lichaam schade kunnen veroorzaken.
Antioxidanten
De granaatappel bevat meet polyfenolen dan bijvoorbeeld groene thee of rode wijn. De vrucht is dan ook heel gezond. De pitjes van de vrucht werken ontstekingsremmend. Door het eten van de vrucht is de kans op een hoge bloeddruk aanzienlijk kleiner en wordt je huid er eens stuk beter van. Ook gaat de werkzame stof van de granaatappel hart- en vaatziekten tegen.
Leefstijl
In het kader van de verschillende allergieën, past deze quinoa salade heel goed bij een gluten-, geraffineerde suiker en kippeneieren vrije leefstijl. Je kunt er avocado of blokjes tofu (met olijfsmaak) of wanneer je niet vegan eet feta doorheen doen. Ook zitten er tomaten door de salade, door de combinatie van granaatappel en tomaat krijg je een goede hoeveelheid vitamine C binnen. Quinoa zorgt er voor dat je voldoende eiwitten en vitamine B binnenkrijgt.
- 1 granaatappel
- handvol rozijnen
- 12 cherrytomaten
- 30 gram geschaafde amandelen
- 100 gram quinoa
- 200 ml water (check ook je verpakking)
- 15 blokjes tofu of avocado
- 3 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- Eventueel koriander
- Was de quinoa van te voren en doe het samen met het water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Zorg ervoor dat de quinoa het water heeft opgenomen (circa 10 minuten)
- Laat het nog 10 minuten staan met deksel op de pan.
- Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes evenals de tofu of avocado
- Snijd de granaatappel door de midden en haal de pitjes eruit. (door met een pollepel op de bolle kant te slaan. houd er wel een kom onder ;))
- Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Strooi als laatste de amandelen erover heem en garneer eventueel met wat koriander
Geef een reactie