Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Pittige Midden Oosterse groente salade

Door Frank Beekwilder Reageer

 

Pittige Midden Oosterse salade

Salade met een pittig Midden Oosters accent

 

De afgelopen maanden hebben Myriam en ik op ons kantoor ’s middags consequent geluncht met een salade. Lekker licht, en toch prima vullend dankzij de toevoeging van bonen, verschillende groenten, linzen, noten, avocado etc. De dressing bestaat dan meestal uit wat citroensap en een beetje olie. Onze stagiaire, die de eerste dagen van haar stage aankwam zetten met een zakje boterhammen en verklaarde veel dingen niet zo lekker te vinden, was na de eerste week om en bouwde op het eind salades als een pro. Zo zie je maar.

Heel lekker dus, alleen had ik voor het avondeten (falafel!) zin in iets pittigers, en met een romige dressing. Enter deze knapperige salade met een dressing van tahin en citroen, met scherpe pepertjes en pittige knoflook. Simpel maar voor mij de perfecte pittige midden oosterse groente salade dus. Door de bite van de komkommer en tomaat heb je al het gevoel een maaltijd op zich te eten, achteraf bedacht ik me dat zelfs de falafel balletjes niet eens heel erg nodig waren. Het was dus LEKKER.

Nu ik dit schrijf krijg ik er alweer zin in. Ik had best veel dressing, en er staat nog een beestje in de koelkast, daar kan ik nog wel wat mee zo 🙂

Pittige Midden Oosterse groente salade
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Soort recept: Bijgerecht
Keuken: Midden oosters
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (of geknepen)
  • 100 ml tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml water (of genoeg om de dressing vloeibaar te maken)
  • 2 eetlepels gesneden munt
  • olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 1 hete rode peper (naar smaak)
Instructies
  1. Snij de tomaten en de komkommer, en meng ze in een kom
  2. Maak de knoflook en de hete peper fijn in een vijzel. Voeg toe aan het tomaten en komkommer mengsel
  3. Om de tahin saus te maken, meng de tahin, het zout en het citroensap in een schaal met een garde. Zorg dat het geheel goed gemengd is en er een romige saus ontstaat. Maak de dressing niet té dun, er zit ook nog veel vocht aan de komkommers en tomaten.
  4. Giet de dressing over de groenten, meng en voeg de gesneden munt toe
  5. Zet de schaal gedurende minstens 20 minuten in de koelkast om de smaken in te laten trekken
  6. Doe de salade over in een leuk schaaltje en giet er een scheutje olijfolie over
  7. Serveer en geniet!
3.2.1310

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Lunch, Recept Tags: Glutenvrij, Groente, Salade, Suikervrij

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Carpaccio van bietjes met amandelen
Glutenvrije chocolademuffin van zwarte bonen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....