Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Ottolenghi workshop: Quinoa salade met abrikoos

Door Frank Beekwilder 8 Reacties

Yotam Ottolenghi quinoa salade

Quinoa salade gebaseerd op recept van Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi in Amsterdam

Vorige week zijn Myriam en ik naar een kookworkshop geweest van Yotam Ottolenghi. Hij is al een tijd bezig met koken en kookboeken schrijven, maar sinds zijn boek Plenty is zijn faam snel gestegen. De bekende Engelse chef geniet in Nederland na het uitkomen van dat boek grote bekendheid.

Plenty lekkere recepten

Er is heel veel aandacht geweest rond zijn manier van koken met groenten; niet te ingewikkelde gerechten met veel in Nederland onbekende kruiden, die in combinatie met de groente een ware smaakexplosie teweeg brengen. Veel mensen hebben met gerechten uit Plenty ervaren hoe lekker vegetarisch en veganistisch eten kan zijn.

Ottolenghi in NRC

Hij is vanaf nu ook gastredacteur bij NRC Handelsblad en daarom had de krant een (groots opgezette) kookdemonstratie georganiseerd. Wij waren erbij in de Kookfabriek in Amsterdam, samen met zo’n 160(!) anderen. Yotam is een grappige presentator, en kookte het menu voor, al relaxed babbelend, grapjes makend en vragen beantwoordend. Daarna was het onze beurt.

Koken was een makkie

Qua koken was het geen gigantische uitdaging; alles ligt afgemeten klaar, met een overduidelijke stap-voor-stap instructie. ‘Hulpkoks’ lopen langs de kookeilanden om vragen te beantwoorden en instructies te geven. Yotam zelf kwam ook even kijken en proeven. Leuke vent om even een praatje mee te maken. Mijn kookkunsten kon hij niet echt beoordelen, ik had net alleen maar spinazie opstaan om het te laten slinken, maar goed.

…en daarna lekker eten

Nadat we de gerechten bereid hadden gingen we met de 12 mensen aan ons kookeiland aan tafel om te eten. Interessant en lekker! Verschillende groepjes hadden verschillende onderdelen van het menu gemaakt. Dus het was leuk om elkaars bereidingen te proeven (en te bedenken wat je zelf anders zou hebben gedaan).

Vegetarisch, niet veganistisch

Nou waren de gerechten allemaal vegetarisch, maar werd er wel boter gebruikt, en in een gerecht ook eieren en melk. Omdat het ons leuk leek om de gerechten die we tijdens de workshop hebben gemaakt met jullie te delen, zullen we deze zover dat nodig is ‘veganizen’ en een voor een publiceren.

We beginnen met een makkelijk gerecht dat we licht hebben aangepast en wat in een handomdraai klaar is. Het is wel heel smaakvol en kan met allerlei andere gerechten gecombineerd worden. In plaats van rode rijst gebruiken wij rode quinoa, erg lekker. Hierbij dus part 1: Quinoa met pistachenoten, abrikozen, sinaasappel en rucola.

 

Yotam en Frank

Yotam en Frank

 

4.0 from 1 reviews
Quinoa met pistachnoten en sinaasappel
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Keuken: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 60 gram pistachnoten
  • 400 gram quinoa (wij hebben 200 gram witte en 200 gram rode gebruikt)
  • 1 ui in plakken
  • 100 ml olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 100 gram gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 50 gram rucola
  • zout en peper naar smaak
Instructies
  1. Kook de quinoa in een pan met water ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet hierna af en laat nog 10 minuten nagaren in de pan.
  2. Bak ondertussen de ui in 1 eetlepel olie circa. 10 minuten tot de plakken goudbruin zijn. Laat hierna afkoelen
  3. Vermeng in een grote schaal de quinoa met de ui en olijfolie. Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.
3.2.1255

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Evenementen, Lunch, Recept Tags: Salade

Over Frank Beekwilder

Frank hier van Healthy Vega! Ik maak veel van de foto's op de site en hou de techniek in de gaten. Ook hou ik een oogje in het zeil in de keuken ;)

Samen met Myriam maak ik receptenboeken als Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies en Gezonde Suikervrije Sinterklaasrecepten.

« Vegan in sociale situaties: een etentje met vrienden
Tapenade – vegan broodbeleg »

Reacties

  1. Lisa zegt

    01/12/2013 om 20:35

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker maken! Ik verheug me op alle andere veganized dishes!

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      01/12/2013 om 21:04

      Hi Lisa, leuk! Hoor graag wat je ervan vond.

      Beantwoorden
  2. Maarten Den BraberMaarten Den Braber zegt

    03/12/2013 om 23:53

    Tnx voor dit recept – vandaag gemaakt en zeker een aanrader. Misschien meer voor de zomer dan de winter, maar niet minder lekker daardoor 🙂

    Beantwoorden
  3. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    04/12/2013 om 12:16

    Lekker dat je er een zomers gevoel van krijgt Maarten! Komt misschien wel door die abrikozen en sinaasappelschil. Juist nog een paar keer maken deze winter zou ik zeggen 😉 Frank

    Beantwoorden
  4. Lois zegt

    13/01/2014 om 17:35

    Wauw koken met ottolenghi !!! jALOERS 😉
    Geweldige kookboeken, ik heb ze alledrie echt super leuk en lekker koken!!
    Heerlijke recepten en echt verassend TE lekker

    Ik ken het het recept , al vaker gemaakt mmhh

    Beantwoorden
    • Frank zegt

      13/01/2014 om 21:27

      Jeeee, nog een fan! Mooie boeken, goede recepten. Hij is de meester van onverwachte smaken stapelen die toch met elkaar in harmonie blijven. Zeg t voort! 🙂

      Beantwoorden
  5. Marjolein zegt

    06/05/2014 om 20:46

    Ha die Frank, wat leuk dat jij de kans kreeg om te koken met Ottolenghi! Nu ben ik erg nieuwsgierig naar het complete menu dat jullie die avond gemaakt hebben met elkaar, m.a.w.: waarmee werd deze heerlijke quinoa-salade gecombineerd? Hoor graag weer van je (weet je nog wie ik ben, trouwens?)

    Beantwoorden
    • Frank Beekwilder zegt

      07/05/2014 om 10:12

      Hi Marjolein, het andere gerecht dat we maakten waren kleine pannenkoekjes met spinazie. De kruidenboter die erbij zat hebben we niet op de site gezet, net als een ander gerecht met als belangrijk bestanddeel blauwschimmelkaas 🙂

      Ik heb wel een vermoeden maar help me even Marjolein…

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....