Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Linzensalade met groene asperges

Door Myriam 2 Reacties

Voedzame linzensalade met Puy Linzen

Voedzame linzensalade

 

Deze salade is door de linzen en hazelnoten een erg voedzame maaltijd. Ik kwam in de supermarkt toevallig groene asperges tegen en bedacht later dat ik ze prima in een linzensalade kon verwerken.

Groene variant op het ‘witte goud’

Groene asperges groeien boven de grond, in tegenstelling tot de witte asperges. Aan de top hebben de stengels schubachtige blaadjes.

Doordat ze boven de grond groeien en langer aan de wortel van de plant blijven zijn ze krachtiger en kruidiger qua smaak maar ook rijker aan vitamines dan de witte asperges.

Een voordeel is dat je ze niet hoeft te schillen! Je snijdt alleen het harde gedeelte, meestal een centimeter of 3, van de onderkant af.

De ene linzen zijn de anderen niet

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten linzen. Groene, rode, bruine, gele. Bij de rode en de gele soorten is het velletje ervan af en deze koken snel stuk wat ideaal is voor een soep. Bij een linzensalade niet echt, daar wil je wel dat ze een bite houden.

Daarom kun je het beste Puy linzen gebruiken, deze blijven lekker stevig. Dit is dan ook de beste soort onder de linzen. In Frankrijk hebben ze er zelfs een keurmerk voor. De beste Franse linzensoort is de A.O.C.  Lentille verte du Puy en komt uit de streek Le-Ouy-en-Velay in de Auvergne. Omdat het een Franse specialiteit is genieten deze linzen zelfs naambescherming (de Appellation d’Origine Controlée).

Nu kom je hier in Nederland ook vaak dupuis linzen tegen. Dit zijn dus eigenlijk nepperts maar ze zijn ook goedkoper. Ik vind dat sommige dupuis linzen nadat je ze 15-20 mintuten hebt gekookt ook lekker stevig blijven. Dus probeer gewoon verschillende soorten en vind uit welke jij het lekkerst vindt.

Linzensalade met groene asperges
 
Print
Prep
20 minuten
Koken
25 minuten
Totaal
45 minuten
 
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 60 gram hazelnoten
  • 200 gram Puy linzen
  • 7 dl water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 350 gram groene asperges
  • 4 eetl olijfolie
  • 3 eetl rodewijnazijn
  • 4 eetl fijngesneden munt
  • zout en peper
Instructies
  1. Rooster de hazelnoten 15 minuten in de oven op 140 graden, hak ze hierna in stukjes
  2. Doe de linzen met water, laurier en tijm in een pan en breng aan de kook voor circa 15 minuten
  3. Kook de groene asperges 5 minuten en laat nog 10 minuten nagaren in het kookvocht
  4. Meng de linzen na het koken met de olijfolie, wijnazijn en peper en zout
  5. Voeg de asperges, helft van de hazelnoten en helft van de munt toe en roer door.
  6. Verdeel de rest van de hazelnoten en munt over het gerecht en de linzen salade is klaar om op te dienen
3.2.1255

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Lunch, Recept Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Plantaardig eten – waarom?
Ice tea zonder suiker »

Reacties

  1. Estella DerkxEstella Derkx zegt

    29/10/2013 om 19:17

    Klinkt heerlijk. Maar groene asperges nu? Wat is een lekker alternatief?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      29/10/2013 om 20:06

      Ik liep er toevallig tegenaan in de supermarkt maar is ook erg lekker met knolselderij of bijvoorbeeld venkel.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....