Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan kerstrecept: pastinaak wortelsoep met kaasstengels

Door Myriam 1 Reactie

Kerst pastinaak wortel soep

Pastinaak wortel soep met croutons van roggebrood en met vegan kaasstengels

Tijdens Sunday Crunch (de vegan brunch die wij organiseerden) maakte we al deze heerlijke pastinaak wortelsoep met gember, sherry en sinaasappel. Heb je Sunday Crunch gemist? Geen probleem. Je kunt deze soep zelf met kerst eten!  En wij serveren hem trouwens thuis ook gewoon lekker weer.

Warm voorgerecht of tussengerecht

Na een koud voorgerecht wordt traditioneel een warm gerecht geserveerd. Je kunt natuurlijk ook alleen de soep als voorgerecht maken. In het geval dat je de soep serveert als tussengerecht, maak dan een iets kleinere portie per persoon.

De pastinaak wortelsoep is echt een soep voor de koudere dagen. De gember geeft een lekkere pittige smaak, de sinaasappel zorgt voor een frisse touch en de scheut sherry door de soep heen maakt het extra feestelijk!!

Kaasstengel zonder kaas

En bij soep horen kaasstengels! Dit is een recept voor een kaasstengel met rozemarijn en parmezaanse ‘kaas’. Een kaasstengel zonder echte kaas, het kan! Ze zijn heerlijk bij deze soep maar ook lekker als snack tussendoor. De rozemarijn geeft de kaastengels net dat beetje extra. En net dat beetje extra daar houden we van tijdens de feestdagen!

O ja voordeel: je kunt deze soep makkelijk een dag (of twee) van te voren maken. Dit scheelt je weer werk tijdens kerst zelf en zo blijft er meer tijd over om met elkaar te borrelen en bij te kletsen!

Vegan pastinaak wortelsoep met roggebrood croutons
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
25 minuten
Totaal
40 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: ⅘
Ingrediënten
Soep
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 gesnipperd ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm geraspte gember
  • 400 gram wortel
  • 350 gram pastinaken
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Scheut sherry
  • Sap van één sinaasappel en rasp van een halve (kies voor een biologische sinaasappel)
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 gedroogde abrikozen
  • Rijstroom ter garnering
Croutons
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 1 eetlepel olijfolie
Instructies
  1. Smelt de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember
  2. Voeg de wortel en pastinaakstukjes toe en bak ze 5 minuten mee
  3. Blus af met een scheut sherry en laat de alcohol verdampen
  4. Giet nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pan een kwartier koken
  5. Snij het roggebrood in kleine blokjes en bak deze circa 3 minuten in olijfolie. Laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden
  6. Roer het sinaasappelsap en rasp door de soep en laat nog 5 minuten op een laag vuur pruttelen
  7. Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
  8. Doe de soep in een bord of kom, schenk er een beetje rijstroom over en serveer met een beetje flinterdun gesneden abrikozen
3.2.2925

Vegan kaasstengel met rozemarijn
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: ⅘
Ingrediënten
vegan parmazaanse kaas
  • 75 gram cashewnoten
  • 2 eetlepel voedingsgist
  • Snufje zout
  • Snufje knoflookpoeder
krokante stengel
  • 4 plakjes volkoren / vegan bladerdeeg
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout / peper naar smaak
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 4 eetlepels vegan kaas
Instructies
Vegan parmezaanse kaas
  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot ook de cashewnoten volledig vermalen zijn
  2. Doe het mengsel vervolgens in een bakje. Je kunt de ‘kaas’ meerdere weken bewaren
Krokante stengel
  1. Laat het bladerdeeg ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Meng de olijfolie met peper, zout en rozemarijn
  4. Snij het bladerdeeg in reepjes
  5. Smeer in met het olijfolie mengsel
  6. Besprenkel met de 'parmezaanse kaas' en de maanzaadjes
  7. Draai de stroken tot spiralen.
  8. Bak de stengels in circa 20 minuten goudbruin en krokant
3.2.2925

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Lunch, Recept Tags: Groente, Soep

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Vegan kerstrecept: bietencarpaccio
Vegan kerstrecept: kastanjeflappen met cranberrysaus »

Reacties

  1. Helen van Prooijen zegt

    01/02/2015 om 10:32

    Erg lekkere soep, vult goed!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....