Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gezond broodbeleg: bloemkool spread

Door Myriam 3 Reacties

Gezonde broodbeleg - bloemkool spread

Bloemkool broodbeleg met citroen, voedingsgist en pijnboompitten – het gezonde alternatief voor kaas

 

Ik hou echt van kaas en dat is ook wel een reden dat ik nog niet helemaal 100%  veganistisch eet maar langzamerhand ontdekken we (eigenlijk Frank) steeds meer alternatieven. En omdat er nu gewoon geen kaas meer in huis is, Frank kon anders denk ik ook niet de verleiding weerstaan, eet ik dus ook steeds minder kaas.

Gezond alternatief voor kaas

Bloemkool als gezond broodbeleg, ik geef toe je denkt bij het idee bloemkool op je brood of rijstewafel niet meteen ‘Yes!’. Maar  het is echt heel erg lekker en door de voedingsgist heeft het een lichte smaak van parmezaanse kaas. Nog steeds niet zoals echte kaas maar het is wel een kaas met  ‘voordelen’. Het bevat door de voedingsgist vezels, eiwitten, vitamine b en is glutenvrij. En ohja het bevat amper vet, nou dit kun je helaas niet zeggen van ‘gewone’ kaas.

Voedingsgist wordt ook wel edelgist of edelgist vlokken genoemd. Je kunt dit product meestal niet kopen in een gewone supermarkt maar wel in de natuurwinkel.

Zoals gezegd, het is smaakt en voelt niet volledig zoals echte kaas, maar de spread doet me er wel aan denken en het is bovendien vooral gewoon erg lekker. O ja en gezond 🙂

Gezond broodbeleg: bloemkool spread
 
Print
Prep
2 minuten
Koken
15 minuten
Totaal
17 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediënten
  • 250 gram bloemkool
  • 1 kleine knoflookteen
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels voedingsgist
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
Instructies
  1. Stoom of kook de bloemkool ongeveer 10 minuten, zodat de bloemkool goed zacht is.
  2. Meng alles samen in een keukenmachine of blender tot een gladde massa.
3.2.2807

Dit is trouwens super lekker op een zelfgemaakte cracker samen met tomaat en een beetje zwarte peper

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Beleg, Lunch, Recept

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Migraine en suiker, hoe werkt het, hoe eet je suikervrij
Quinoa salade met groene kruiden »

Reacties

  1. Jack Frost zegt

    05/09/2013 om 17:50

    Ga ik zeker een keer proberen, ziet er lekker uit. Nog een tip om kaas te vervangen; Wilmersburger Nederland deze is erg lekker en lijkt haast op kaas. Doordat ik dit geproefd heb dacht ik bij me zelf; En nu kan ik veganist worden”Aangezien ik gek op kaas ben.

    Beantwoorden
  2. leonie zegt

    02/11/2021 om 19:22

    Hoi! Ziet er lekker uit. Ik vraag me alleen af: waarom de gist? En is dit iets anders dan bakingsoda of bakkersgist?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      25/11/2021 om 15:19

      Hi Leonie, Ja dit zijn edelgistvlokken en geven de spread een kaasachtige smaak

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....