Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gezonde erwten spread – vegetarisch broodbeleg

Door Myriam 3 Reacties

Erwten spread met munt en citroen

Erwten spread met munt en citroen – Lekker en gezond broodbeleg of als dip bij groenten te gebruiken

Geen tijd om hummus te maken, geen nood! Deze erwten spread met munt en citroen is net zo lekker en echt heel erg snel klaar.

Dit lekkere, frisse en gezonde broodbeleg heb ik nog niet zo heel lang geleden pas ontdekt. We hebben meestal wel een aantal biologische diepvries producten in huis, voor je weet maar nooit. Waaronder ook tuinerwten. Dus toen we op een middag geen beleg meer in huis hadden kwamen we de tuinerwten tegen en zo is deze erwten spread geboren. Door de combinatie met citroen of limoen en munt is het echt heerlijk fris voor op brood of op een cracker.

Erwten, zijn die gezond?

Tuinerwten worden vaak voor groente aangezien maar zijn eigenlijk peulvruchten. Peulvrucht is een verzamelnaam voor onder andere linzen, kiemgroenten, pinda’s en erwten. Peulvruchten zijn rijk aan vitamine en mineralen. Maar wat met name zo gezond is aan het eten van erwten, is dat ze erg veel vezels bevatten. Je darmen gebruiken vezels om de spijsvertering te begeleiden. Vezels helpen afvalstoffen uit je darmen te verwijderen, maken de darmwand schoon en zorgen voor een juiste structuur van de ontlasting.

Ja ja wat willen we nog meer. Dus maken die gezonde erwten spread.

4.0 from 1 reviews
Gezonde erwten spread - vegetarisch broodbeleg
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
Totaal
5 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediënten
  • 200 gram (biologische) tuinerwten uit de diepvries
  • 3 eetlepels tahin
  • sap van een halve citroen
  • halve avocado
  • klein handje munt blaadjes
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Stoom de erwten circa 5 minuten (koken kan ook maar wanneer je ze stoomt gaan er minder vitamine en mineralen verloren).
  2. Meng alle ingrediënten samen in de keukenmachine of met een stamper. That's it!
3.2.2807

Niks te veel gezegd toch? Echt super simpel en snel, en wel weer eens wat anders. Ook trouwens erg lekker als dip bij groenten.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Beleg, Lunch, Recept

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Lekkere vegan koekjes – met haver en gember (glutenvrij en suikervrij)
Gezond eten, waar moet ik beginnen?! – Ontbijt »

Reacties

  1. Eva zegt

    04/01/2016 om 16:27

    Hoe lang kan je het ongeveer bewaren?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/01/2016 om 22:42

      Hi Eva, Ik zou het circa 3 tot 4 dagen bewaren. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  2. Marta zegt

    09/12/2016 om 09:02

    leuke en goeie tips en simpel te maken, toppy!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....