
Erwten spread met munt en citroen – Lekker en gezond broodbeleg of als dip bij groenten te gebruiken
Geen tijd om hummus te maken, geen nood! Deze erwten spread met munt en citroen is net zo lekker en echt heel erg snel klaar.
Dit lekkere, frisse en gezonde broodbeleg heb ik nog niet zo heel lang geleden pas ontdekt. We hebben meestal wel een aantal biologische diepvries producten in huis, voor je weet maar nooit. Waaronder ook tuinerwten. Dus toen we op een middag geen beleg meer in huis hadden kwamen we de tuinerwten tegen en zo is deze erwten spread geboren. Door de combinatie met citroen of limoen en munt is het echt heerlijk fris voor op brood of op een cracker.
Erwten, zijn die gezond?
Tuinerwten worden vaak voor groente aangezien maar zijn eigenlijk peulvruchten. Peulvrucht is een verzamelnaam voor onder andere linzen, kiemgroenten, pinda’s en erwten. Peulvruchten zijn rijk aan vitamine en mineralen. Maar wat met name zo gezond is aan het eten van erwten, is dat ze erg veel vezels bevatten. Je darmen gebruiken vezels om de spijsvertering te begeleiden. Vezels helpen afvalstoffen uit je darmen te verwijderen, maken de darmwand schoon en zorgen voor een juiste structuur van de ontlasting.
Ja ja wat willen we nog meer. Dus maken die gezonde erwten spread.
- 200 gram (biologische) tuinerwten uit de diepvries
- 3 eetlepels tahin
- sap van een halve citroen
- halve avocado
- klein handje munt blaadjes
- peper
- zout
- Stoom de erwten circa 5 minuten (koken kan ook maar wanneer je ze stoomt gaan er minder vitamine en mineralen verloren).
- Meng alle ingrediënten samen in de keukenmachine of met een stamper. That's it!
Niks te veel gezegd toch? Echt super simpel en snel, en wel weer eens wat anders. Ook trouwens erg lekker als dip bij groenten.
Hoe lang kan je het ongeveer bewaren?
Hi Eva, Ik zou het circa 3 tot 4 dagen bewaren. Groetjes, Myriam
leuke en goeie tips en simpel te maken, toppy!!