Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Detox soep, een soep vol reinigende kruiden

Door Myriam 25 Reacties

 

Detoxsoep met mungbonen

Mungbonen soep vol met reinigende kruiden

 

Zoals ik van de week schreef wil ik graag het recept van mijn detox soep met jullie delen. Deze mungbonensoep is voedzaam, heel erg lekker en zit bovendien vol met reinigende kruiden. Soms heb je de behoefte om je lichaam extra te reinigen dit kun je doen met een ‘extreme’ detox maar ook door vaker recepten te maken met kruiden met een reinigende werking.

Maak een grote pan en je hebt voor tenminste twee dagen een vullende maaltijd voor 2 personen. De detox soep is ook heel erg makkelijk en snel te maken. Hou er alleen rekening mee dat de mungbonen 6 tot 12 uur moeten weken.

Goed voor de spijsvertering

Mungbonen zijn peulvruchten en een goede bron van eiwitten. Voor vegetariërs dus een extra goede aanvulling. Mungbonen worden gezien als de detox boon. Ze bevatten veel vezels, reinigen hierdoor de darmen en zijn makkelijk verteerbaar. Daarnaast heb je bij mungbonen ook minder last van winderigheid dan bij andere bonen, ook een leuke bijkomstigheid 🙂 Verder zit deze soep vol met gezonde kruiden.

  • Kurkuma – zuivert de huid en ondersteunt de lever
  • Gember – bevordert door de scherpe smaak de aanmaak van spijsverteringsenzymen , die helpen gifstoffen af te voeren
  • Venkelzaad – bevordert de spijsvertering
  • Korianderzaad – bevordert ook de spijsvertering en is ontstekingsremmend
5.0 from 1 reviews
Detox soep
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
55 minuten
Totaal
1 uur 5 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 200 gram mungbonen
  • 800 ml water
  • 5 cm zeewier (kombu)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2,5 cm geraspte gember
  • verse chilipeper
  • 3 theelepels (kokos)olie om in te bakken
  • zout en zwarte peper
  • handje verse koriander
Instructies
  1. Laat de mungbonen 6 tot 12 uur weken in een pan met ruim water.
  2. Giet het water af en voeg 800 ml water, kombu, komijn en kurkumapoerder toe en laat circa 40 minuten koken.
  3. Doe de olie in een pan en bak de komijn, koriander en het venkelzaad
  4. Voeg de gember en de verse chilipeper toe en laat dit nog 1 minuut meebakken.
  5. Verwijder de kombu uit de pan.
  6. Voeg de gebakken kruiden toe aan de soep en laat dan nog 10 minuten koken.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe en maak voor het opdienen af met de verse koriander.
3.2.2807

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Lunch, Recept Tags: Detox, Soep

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Lekker! Bloemkool als rijstvervanger
Energiekoekjes »

Reacties

  1. Irma GoverdeIrma Goverde zegt

    19/09/2013 om 21:12

    wat is het recept en meer informatie erover !!!

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      19/09/2013 om 21:37

      Hi Irma Goverde , de link naar het recept mist hier op FB, dat was niet de bedoeling! Het staat op de site: http://www.healthyvega.nl/recepten/detox_soep/

      Beantwoorden
    • Corrie Dris DrissenCorrie Dris Drissen zegt

      19/09/2013 om 21:54

      Heb alle kruiden in huis ,nu nog ff kijken waar ik mungbonen en zeewier kan krijgen, dank je voor de tip!!

      Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      19/09/2013 om 22:14

      Hi Corrie Dris Drissen, je kunt de mungbonen en het zeewier in ieder geval kopen bij een natuurwinkel als EkoPlaza. Het zeewier is trouwens optioneel, het is alleen toegevoegd om de verteerbaarheid van de bonen te vergroten. Succes! Frank

      Beantwoorden
    • Alice Noordzij-LohuisAlice Noordzij-Lohuis zegt

      21/09/2013 om 14:15

      http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=493270

      Beantwoorden
    • Alice Noordzij-LohuisAlice Noordzij-Lohuis zegt

      21/09/2013 om 14:16

      Bij http://www.biefit.nl hebben ze ook Mungibonen

      Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      21/09/2013 om 14:35

      En blijkbaar ook bij AH, mooi!

      Beantwoorden
    • Corrie Dris DrissenCorrie Dris Drissen zegt

      21/09/2013 om 18:12

      Dank je wel Frank en Alice !! AH heeft ook zeewier,dus dat is mooi!

      Beantwoorden
  2. Femke VerschoorFemke Verschoor zegt

    19/09/2013 om 21:36

    Lijkt op de Ayurveda Mungbonen soep…zo heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Janine ter BergJanine ter Berg zegt

    19/09/2013 om 22:33

    Geen mungbonen in huis, dus dat wordt morgen geen mungbonensoep. 😉

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      19/09/2013 om 22:38

      Ja die mungbonen kun je maar altijd beter op voorraad hebben 🙂

      Beantwoorden
  4. Alice Noordzij-LohuisAlice Noordzij-Lohuis zegt

    21/09/2013 om 14:13

    Wel Mungbonen hier 🙂

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      21/09/2013 om 14:21

      Hi Alice, ben benieuwd wat je van de soep vindt, we zien graag het resultaat. Frank

      Beantwoorden
    • Alice Noordzij-LohuisAlice Noordzij-Lohuis zegt

      21/09/2013 om 14:41

      Zit net de boodschappen op te schrijven, zal morgen een foto maken

      Beantwoorden
    • Alice Noordzij-LohuisAlice Noordzij-Lohuis zegt

      21/09/2013 om 14:43

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Mungboon

      Beantwoorden
  5. Alice Noordzij-LohuisAlice Noordzij-Lohuis zegt

    21/09/2013 om 14:45

    Zo mooi en van zo ver uit India e.o. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vigna_radiata,_groene_mungboon.jpg

    Beantwoorden
  6. Erika zegt

    27/09/2013 om 11:26

    Ik mis de zwarte peper in het recept, want kurkuma wordt in combinatie met zwarte peper zo veel beter door het lichaam opgenomen.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      27/09/2013 om 11:34

      Hi Erika, Dank je voor je tip.
      Zelf voeg ik inderdaad wel altijd peper en zout toe maar heb het niet in het recept gezet. Ga het aanpassen.

      Beantwoorden
  7. Esther zegt

    03/02/2014 om 19:49

    Wat een verrassende soep! Heerlijk en gezond. Ik miste alleen knoflook. Dus ik heb er twee tenen aan toegevoegd, evenals een kleingesneden uitje.

    Beantwoorden
  8. Sanne zegt

    19/02/2014 om 18:04

    Dag Myriam,

    Ik ben de soep nu aan het maken. Wanneer en hoe voeg je de kombu toe?

    Groet,
    Sanne.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      19/02/2014 om 19:24

      Hee Sanne,

      De kombu voeg je toe als je de bonen gaat koken. Kombu zorgt ervoor dat de bonen beter verteerbaar worden.

      Groetjes,

      Myriam

      Beantwoorden
      • Sanne zegt

        19/02/2014 om 20:58

        Ok, dank je voor de snelle reactie. Ik heb de kombu nu eerst laten weken (stond op de verpakking) en de laatste tien minuten mee laten koken. Snijd jij het droog in reepjes en voeg je het dan toe?

        We vonden het overigens een lekker soepje, dank voor het recept. Ik heb er ook wat knoflook aan toegevoegd en wat citroensap.

        Groet,
        Sanne.

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          19/02/2014 om 21:44

          Hee Sanne,

          Leuk om te horen dat je het een lekkere soep vond en goed idee om ook nog wat citroensap toe te voegen.

          Het laten meeweken van de kombu is inderdaad ook al voldoen. Droog snij ik een stuk van het blad af en voeg toe. Niet te klein zodat je het nog wel gemakkelijk kunt verwijderen.

          Groetjes,
          Myriam

          Beantwoorden
  9. Marlieke zegt

    12/02/2017 om 23:01

    Jaahhh! Deze ga ik volgende week meteen maken. Ik heb ooit een paar zakken munbonen gekocht en ik merk dat ik ze nooit gebruik . Zonde natuurlijk! Hartstikke blij met dit vegan recept. Bedankt!

    Beantwoorden
  10. Hort zegt

    01/04/2019 om 21:51

    ik vond hem een beetje meelig maar citroen en ook wat komijn maakte hem wat frisser

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....