Dat was een geslaagde middagzondag. Terwijl Frank en Myriam stonden te shinen in de keuken waren Charlotte, Sabina en ik hard aan het werk aan de voorkant. Ik heb wel al horeca ervaring maar voor Charlotte en Sabina was het de eerste keer. Leuk en ook wel spannend natuurlijk.
Mijn favoriet
Om tot het definitieve menu te komen voor Sunday Crunch hebben we verschillende recepten uitgezocht en getest. En dit was direct mijn favoriet. De kruidige rodekoolsalade. Ik ben gek op rode kool maar ik had het hiervoor nog nooit als basis van een salade gegeten.
Gezond
De gegrilde citroenen in de dressing zijn de zure tegenhanger van de wat zoetere gojibessen. De gojibessen geven verder kleur aan de salade en zijn ook nog eens gezond.
Crunchy
De zonnebloempitten geven de salade (naast de al knapperige rodekool) een extra bite. De zonnebloem pit is rijk aan vitamine E en mineralen zoals mangaan, koper, magnesium, fosfor en seleen. Nog een reden om deze pitten royaal over je salade heen te strooien.
Ga je de salade thuis proberen? Ik ben benieuwd of je het net zo lekker vindt als ik. Super leuk als je het ons weten als je het recept getest hebt.
Laat een reactie hieronder achter, of maak een foto van je gerecht en zet hem op Instagram (@healthyvega)
- 150 g peultjes
- zout
- ½ citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepels maple syrup
- Versgemalen zwarte peper
- Zeezoutvlokken
- 150 g rode kool, in fijne repen
- 4 eetlepels gehakte platte peterselie
- 4 eetlepels gehakte koriander
- 3 eetlepels zonnebloempitten
- 3 eetlepels goijibessen
- Blancheer de peultjes 1 minuut in licht gezouten water.
- Giet het af, spoel af in koud water en giet opnieuw af
- Halveer de peultjes diagonaal en laat drogen
- Verhit een koekenplan of grillpan en gril de halve citroen 3 tot 5 minuten op de snijkant tot er een grillpatroon ontstaat
- Pers de citroen uit en doe 2 eetlepels van het sap in een kom
- Klop de olijfolie en de maple syrup erdoor en breng het op smaak met peper en zout
- Bak de zonnebloempitten kort in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn
- Meng de peultjes en de rest van de ingrediënten in een slakom
- Meng de dressing erdoor en serveer direct
Rolinda Montsma zegt
Ook deze is heerlijk!!!
Mikkie Mikk zegt
Nathalie Xan
Cindy zegt
Is de rode kool hier rauw of gekookt ?
Anouk zegt
Hi Cindy,
De rode kool in de salade is rauw.
Groetjes,
Anouk
Helen van Prooijen zegt
Heerlijke salade!