Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

De kruidige Rodekoolsalade van Sunday Crunch

Door Anouk 5 Reacties

De rodekoolsalade van de Sunday Crunch

De rodekoolsalade van de Sunday Crunch

Dat was een geslaagde middagzondag. Terwijl Frank en Myriam stonden te shinen in de keuken waren Charlotte, Sabina en ik hard aan het werk aan de voorkant. Ik heb wel al horeca ervaring maar voor Charlotte en Sabina was het de eerste keer. Leuk en ook wel spannend natuurlijk.

Mijn favoriet

Om tot het definitieve menu te komen voor Sunday Crunch hebben we verschillende recepten uitgezocht en getest. En dit was direct mijn favoriet. De kruidige rodekoolsalade. Ik ben gek op rode kool maar ik had het hiervoor nog nooit als basis van een salade gegeten.

Myriam en Frank tijdens Sunday Crunch

Frank en Myriam druk aan het werk in de keuken..

Gezond

De gegrilde citroenen in de dressing zijn de zure tegenhanger van de wat zoetere gojibessen. De gojibessen geven verder kleur aan de salade en zijn ook nog eens gezond.

Crunchy

De zonnebloempitten geven de salade (naast de al knapperige rodekool) een extra bite. De zonnebloem pit is rijk aan vitamine E en mineralen zoals mangaan, koper, magnesium, fosfor en seleen. Nog een reden om deze pitten royaal over je salade heen te strooien.

Ga je de salade thuis proberen? Ik ben benieuwd of je het net zo lekker vindt als ik. Super leuk als je het ons weten als je het recept getest hebt.
Laat een reactie hieronder achter, of maak een foto van je gerecht en zet hem op Instagram (@healthyvega)

Kruidige Rodekoolsalade
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
5 minuten
Totaal
20 minuten
 
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 150 g peultjes
  • zout
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepels maple syrup
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zeezoutvlokken
  • 150 g rode kool, in fijne repen
  • 4 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 4 eetlepels gehakte koriander
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels goijibessen
Instructies
  1. Blancheer de peultjes 1 minuut in licht gezouten water.
  2. Giet het af, spoel af in koud water en giet opnieuw af
  3. Halveer de peultjes diagonaal en laat drogen
  4. Verhit een koekenplan of grillpan en gril de halve citroen 3 tot 5 minuten op de snijkant tot er een grillpatroon ontstaat
  5. Pers de citroen uit en doe 2 eetlepels van het sap in een kom
  6. Klop de olijfolie en de maple syrup erdoor en breng het op smaak met peper en zout
  7. Bak de zonnebloempitten kort in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn
  8. Meng de peultjes en de rest van de ingrediënten in een slakom
  9. Meng de dressing erdoor en serveer direct
3.2.2885

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Lunch, Recept Tags: Glutenvrij, Groente, Salade

« Pasta zonder vlees
Healthy baby nieuws! »

Reacties

  1. Rolinda MontsmaRolinda Montsma zegt

    26/11/2014 om 18:37

    Ook deze is heerlijk!!!

    Beantwoorden
  2. Mikkie MikkMikkie Mikk zegt

    28/11/2014 om 20:18

    Nathalie Xan

    Beantwoorden
  3. Cindy zegt

    30/12/2014 om 14:17

    Is de rode kool hier rauw of gekookt ?

    Beantwoorden
    • Anouk zegt

      06/01/2015 om 09:19

      Hi Cindy,

      De rode kool in de salade is rauw.

      Groetjes,
      Anouk

      Beantwoorden
  4. Helen van Prooijen zegt

    01/02/2015 om 10:31

    Heerlijke salade!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....