Of je bent echt dol op bietjes of je vindt ze echt heel erg vies. Dit is de associatie die mensen vaak met deze groente hebben. Dat komt vaak omdat er nog een aardachtige smaak aan de bietjes zit. Toch is rode biet een hele gezonde groente, boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Antioxidanten zijn, zoals in het artikel over de granaatappel-quinoa salade ook werd uitgelegd, stofjes die ons lichaam ontgiften.
Gezondheidseffecten
Bieten zuiveren daarnaast het bloed en voor mensen die bloedarmoede hebben, heeft bietensap een zeer gunstige werking. De effecten van het drinken van bietensap bleven 24 uur na het drinken nog steeds meetbaar. Dankzij deze carpaccio van bietjes krijg je een boost vitamine C binnen. De amandelen die toegevoegd zijn aan de carpaccio zijn een bron van goede vitamines en mineralen die goed zijn voor ons hart, hersenen en spijsvertering.
Amandelen
De amandel staat tegenwoordig bovenaan het lijstje van superfoods. Het wordt tegenwoordig dan ook in veel voedingsmiddelen verwerkt, zoals amandelmelk of amandelmeel. Amandelen bevatten veel vitamine E en dat houdt onze huid, zenuwen en rode bloedcellen gezond. Ze zitten ook boordevol onverzadigde vetten en deze zijn juist goed voor ons. Door de vezels in deze noten heb je gedurende de dag minder zin in suikers, omdat het een verzadigd gevoel geeft.
Deze carpaccio van bietjes met amandelen is dus een goede combinatie om in balans te blijven.
- 2 rauwe bietjes
- 2 peren
- handvol amandelen
- zakje rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- Kook de biet totdat het gaar is.
- Schil hem dan met bijvoorbeeld een kaasschaaf in plakjes
- Snijd de peer in kleine stukjes en strooi deze over de bieten heen.
- Doe hetzelfde met de amandelen.
- Leg als laatste de rucola erboven op en besprenkel het met olijfolie.
Marieke de Wijs zegt
Love them!!!
Miranda Boon zegt
Bietjes uit de slowjuicer!
Miranda zegt
Heerlijk, altijd helemaal gelukkig van jullie
Recepten!!