Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Aardappelsalade met sinaasappel, rucola en olijven

Door Nienke Reageer

recept aardappelsalade met sinaasappel

Aardappelsalade,  het scheelt je een hoop schilwerk 🙂

(niet) Schillen

Oh, ik heb zo de pest aan aardappels schillen. Alle gerechten met ongeschilde aardappels hebben daardoor bij mij direct al een streepje voor 😉 Zoals deze; een frisse mediterrane salade op basis van krieltjes. Het is sowieso een vlot recept , eentje van het soort ’meng alle ingrediënten en laat de tijd haar werk doen’. Prima! Het is het gezondst om in ieder geval bij de krieltjes en de sinaasappel voor biologisch te kiezen omdat je bij beide producten de schil gaat gebruiken. En de meeste voedingsstoffen zitten in de schil – pak je die direct ook mee!

Een smakelijk d’appeltje

Je voegt de dressing toe aan de nog warme aardappels, want dan nemen ze het beste de dressing op. In het recept zul je lezen dat de salade minstens een uurtje moet staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Volg het advies op. Liever nog langer. De aardappeltjes worden er zoveel lekkerder van. Kies wel voor een vastkokende kriel (of andere aardappel), want het zou zonde zijn als je bij het omroeren van de dressing merkt dat je puree aan het maken bent.

 

Aardappelsalade met sinaasappel
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
2 minuten
Totaal
17 minuten
 
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kg biologische krieltjes in de schil
  • 1 biologische sinaasappel
  • ½ citroen
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el kappertjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 200 gram zwarte olijven
  • 100-150 gram rucola
  • versgemalen peper
Instructies
  1. Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken.
  2. Was de sinaasappel en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit.
  3. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en de bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de warme aardappeltjes met de olijven door het mengsel. Laat de salade minstens 1 uur staan – liever 2-3 uur op een koele plek- zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.
3.2.1311

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Recept Tags: Glutenvrij, Groente, Salade, Suikervrij

« Hotspot: Lekker Mexicaans eten bij Salsa Shop Amsterdam
Zoete vegetarische ovenschotel met pompoen »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....