Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Healthy Vega op Restaurant Day

Door Myriam 3 Reacties

Restaurant Day - ProeveRijk Healthyvega

ProeveRijk: Kom zaterdag 16 november bij ons brunchen!

 

Afgelopen 16 november 2013 hebben Nienke en ik voor het eerst meegedaan aan Restaurant Day. Lees hieronder meer over de aanloop naar deze dag toe.

Voor het eerst onze eigen een Restaurant voor een dag

Restaurant Day is een wereldwijd eetfestival dat in november een nieuwe editie beleefd. Het concept is simpel: iedereen kan voor één dag een eigen restaurant openen. Dit kan overal zijn; op straat, in een kantoor of in je eigen woonkamer.

Plantaardige proeverij

Nienke benaderde mij, Myriam, om mee te doen en ik was gelijk enthousiast. Wat een mooi moment om iedereen die nieuwsgierig is op een laagdrempelige manier te laten proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn!

Wanneer ik aan vrienden en bekenden vertel dat ik geen dierlijke producten eet, is een veelgehoorde reactie: “Maar dan kun je toch bijna niks meer eten?”. Tuurlijk wel! Die gedachte help ik dus graag de wereld uit.

Daarom: ProeveRijk

Tijdens Restaurant Day koken we gezamenlijk als ProeveRijk volledig plantaardig. We vinden de verwondering het allerleukst: we bereiden mezze, rijke salades en hartige en zoete baksels waar het water je van in de mond loopt. En dan zien we je denken: “Huh? Geen zuivel? Ook geen eieren?! Oh. Ja. Helemaal niet gemist. En het was echt heel lekker!”.

Wat kun je verwachten?

We gaan een proeverij houden, losjes langs drie rondes. Bij binnenkomst wachten hapjes op tafel en serveren we een winterse soep met bijlagen. Dan kunnen we je direct vertellen wat we aan hartigs en zoet hebben uitgestald.

Er zullen klassiekers uit onze eigen keuken zitten, zoals Myriam’s zelfgemaakte crackers en Nienke’s Thaise zoete aardappelsoep met limoen. Maar ja, wij willen zelf ook ontdekken en experimenteren.

We zijn zelf heel nieuwsgierig naar het recept van kokos panna cotta met kaffir limoen. Oh, en ‘in de pan gebakken knoflookbrood met paddestoelen en kruiden’. Dat klinkt wel comfortabel voor een herfstdag! Enthousiast? (reserveren kan helaas niet meer) 

Beslis mee over wat we maken

De komende weken gaan we nieuwe recepten testen. Daarvan houden we je hier natuurlijk op de hoogte. Bovendien laten we je zelf meebeslissen over welke gerechten we gaan presenteren. De lekkerste komen in ieder geval 16 november terug.

Plantaardig is zooo lekker

Alles wat we maken is dus zonder dierlijke producten. Verder gebruiken we geen geraffineerde suiker maar zoeten we met met palm- of kokosbloesemsuiker. Ook zijn er glutenvrije opties!

Wij laten je zien dat plantaardig eten lekker en gevarieerd is. En dat je zeker niet het gevoel hebt dat je iets mist. Want zelfs voor de klassiekers zijn er vele alternatieven.

Brunchen op een bijzondere locatie

We presenteren onze brunch op een niet alledaagse plek. We strijken namelijk voor één dag neer bij Rare Bird In Amsterdam.

Eigenaresse Nancy is ontwerpster en heeft haar droom gevolgd om een eigen winkel te beginnen. Het assortiment van de winkel bestaat uit een mix van nieuwe en vintage woonaccessoires en originele cadeautjes voor jong en oud van bijzondere designers en illustratoren. Tip: neem je portemonnee mee of flink wat discipline, want Rare Bird is een winkel waar je heel hebberig van wordt.

In het atelier van deze gezellige, lichte ruimte serveren wij onze brunch.

Rare Bird
Rare Bird een hebberig makende winkel in hartje Amsterdam

Liefs, Nienke en Myriam

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Evenementen

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Gezonde kruidcake met appel
Oostenrijkse Vegan Kaiserschmarrn »

Reacties

  1. Muriel IdemaMuriel Idema zegt

    19/10/2013 om 20:48

    Ben benieuwd waar het precies is.

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      19/10/2013 om 20:52

      Hi Muriel, De proeverij vind plaats bij Rare Bird, Marnixstraat 127 in Amsterdam. Meer info vind je op https://healthyvega.nl/restaurant-day/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....