De kop is eraf. De allereerste Sunday Crunch van Healthy Vega kende een goede start door het lekkere eten, veel bezoekers en de leuke sfeer.
“Nog vijf minuten en dan komen de eerste mensen binnen”, klinkt een stem vanuit de keuken van restaurant Razmataz. Frank, mede-oprichter van Healthy Vega staat in de keuken en stopt de laatste zuurdesem broden in de oven voordat de gasten komen. Buiten, in Amsterdam- West, komen de eerste bezoekers aangelopen. Bij binnenkomst staat er op de tafels een gezonde groene smoothie om de zondagochtend meteen goed te beginnen. Waar Sunday Crunch van Healthy Vega voor staat en dat nog niet weet, komt er bij aanvang meteen achter. “Een brunch die helemaal plantaardig is. Niet suf en saai, maar juist vol smaak, fris en met een knappertje. Dat is Sunday Crunch”, vertelt Myriam trots.
Plantaardig
Binnen is de sfeer goed. De menukaart van Sunday Crunch wordt aandachtig gelezen en onderling wordt er geroezemoesd. Een café-latte met amandelmelk? Een kaasstengel zonder echte kaas en een broodje spek zonder vlees? Myriam en Frank laten zien dat het kan. “We willen laten zien dat plantaardig eten vooral heel lekker is en dat het helemaal niet zo is dat je niets meer kan eten. En dat je je er bovendien heel erg goed bij voelt!” aldus Frank. Ondertussen worden de eerste voorgerechten geserveerd. Houten plankjes met krokante polenta hapjes en een zelf gemaakte pittige jam worden uitgeserveerd. Even later is het geluid van bestek te horen waarmee de laatste restjes van de borden wordt geschraapt. Mensen drinken nog wat, kletsen met elkaar en kijken uit naar het tweede gerecht.
Nieuw concept
Het is de eerste keer dat Healthy Vega in samenwerking met restaurant Razmataz een vegan brunch organiseert. Bijna 40 mensen, van diverse leeftijden en achtergronden genieten hiervan mee. “Door recepten te delen via Healthy Vega willen we zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met plantaardig en gezond eten. Maar hoe kun je beter ervaren hoe iets smaakt door lekker te gaan zitten en het te eten?” Terwijl Myriam druk bezig is met het maken van de soep gaat ze verder: “Ook is het leuk en nuttig om live te zien en te horen wat mensen ervan vinden”. Aan de reacties van de bezoekers is te merken dat het concept van Sunday Crunch in ieder geval goed in de smaak valt. “Ik vind het gezellig, leuk en lekker”, zo vertelt een enthousiaste man die tot voor kort nog maar weinig met plantaardig eten had. “Door dit event maak ik kennis met gerechten die ik anders niet gauw zou proeven”.
Succes
Dat lekker en plantaardig samengaan, is wel duidelijk geworden tijdens het event. Bijna alle borden komen leeg terug in de keuken, een enthousiaste vrouw vraagt of ze nog een groene smoothie mag en de cappuccino met soya- en met name amandelmelk valt ook erg goed. Het is niet alleen een geslaagde dag voor Myriam en Frank maar ook voor alle bezoekers van de Sunday Crunch. “Ik vind het eten erg verrassend. Aparte combinaties, maar wel heel erg lekker!”. Ook de wat jongere doelgroep geniet volop van de brunch. Zo vertelt een jonge studente:” Ik vind het heel erg leuk dat er een veganistisch evenement wordt georganiseerd. Dat kom je niet vaak tegen, dus het is weer iets nieuws”.
Myriam maakt lachend een praatje met twee dames die nog aan het genieten zijn van hun toetje. Naast de onbekende bezoekers zijn er namelijk ook trouwe bloglezers langsgekomen. “Op de site staan al veel lekkere recepten. Nu moest ik het ook wel in het echt mee gemaakt hebben”, vertelt een van de dames. Als het aan Myriam en Frank ligt is de Sunday Cruch zeer geslaagd. En over of er een tweede evenement van Healthy Vega komt is daarom ook geen twijfel mogelijk. “Het is zeker niet het laatste eventproject van Healthy Vega. We willen nog veel meer mensen mee laten genieten van plantaardig en gezond eten”, aldus Myriam. Een ding is zeker. Gezellig en smaakvol, dat was de eerste Sunday Crunch.
Jessica Vonk zegt
Ziet er heel gezellig en lekker uit, ik hoop dat ik er een volgende keer wel bij kan zijn!!!
Esther van der Storm zegt
Was ook echt top! 🙂