Flower Power
Net als vriendinnen maken bloemen je blij. Dat was afgelopen weekend de boodschap op het Lievelingsbloem event van Mooiwatbloemendoen.nl in de Vondelkerk in Amsterdam. We, mijn vriendin Emma en ik, werden verrassend leuk welkom geheten door ‘lekkere hapjes’ die ons niet alleen onze lievelingsbloem gaven, maar ook de rest van de middag trakteerden op heerlijke mini-gerechtjes met… je raadt het al; bloemen!
Fleur je gerecht op
Van verse smoothies, healthy raw chocolate brownies tot aan heerlijke risotto met een bloementuin van viooltjes. Het was super inspirerend om te zien hoe je bloemen in gerechten kunt verwerken. Veel eetbare bloemen smaken niet alleen lekker, maar fleuren je gerecht helemaal op. En omdat het oog ook wat wil, ben ik helemaal fan van bloemen combineren met eten! Zeker nu het lente is. Dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit recept voor een rozen-kokos-smoothie. Ga jij ‘m proberen? Laat me dan vooral weten wat je ervan vond.
- 250 ml kokoswater
- 100 ml kokosroom of amandelmelk
- 4 schijven verse ananas
- 1 banaan
- 1,5 eetlepel chiazaad
- Een paar druppeltjes rozenwater
- Viooltjes
- Doe alle ingrediënten in de blender en blend 1 tot 2 minuten. Garneer met een viooltje en enjoy!
Geef een reactie