Voor het eerst onze eigen een Restaurant voor een dag
Afgelopen 16 november 2013 hebben Nienke en ik voor het eerst meegedaan aan Restaurant Day. Lees hieronder meer over de aanloop naar deze dag toe.
Restaurant Day is een wereldwijd eetfestival dat in november een nieuwe editie beleefd. Het concept is simpel: iedereen kan voor één dag een eigen restaurant openen. Dit kan overal zijn; op straat, in een kantoor of in je eigen woonkamer.
Plantaardige proeverij
Nienke benaderde mij, Myriam, om mee te doen en ik was gelijk enthousiast. Wat een mooi moment om iedereen die nieuwsgierig is op een laagdrempelige manier te laten proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn!
Wanneer ik aan vrienden en bekenden vertel dat ik geen dierlijke producten eet, is een veelgehoorde reactie: “Maar dan kun je toch bijna niks meer eten?”. Tuurlijk wel! Die gedachte help ik dus graag de wereld uit.
Wie is Nienke?
Mij kennen jullie, maar Nienke nog niet, dus introduceert zij zich hier. Nienke: “Ik ben door de jaren heen gezonder en bewuster gaan koken. Je kent het wel: zoveel mogelijk biologisch, een wekelijkse groentetas, minder vlees, soms fairtrade inkopen en met de seizoenen mee-eten. Ik ga graag de natuur in (of de stad) om eten wild te plukken. Het dressoir ligt op dit moment vol met hazelnoten en tamme kastanjes. Ik ben zorgvuldig met voedsel: als je wat over hebt, kun je er altijd nog een soep van draaien. Maar hoe gezond of bewust ook… eten moet vooral ook heel lekker zijn!”.
Daarom: ProeveRijk
Tijdens Restaurant Day koken we gezamenlijk als ProeveRijk volledig plantaardig. We vinden de verwondering het allerleukst: we bereiden mezze, rijke salades en hartige en zoete baksels waar het water je van in de mond loopt. En dan zien we je denken: “Huh? Geen zuivel? Ook geen eieren?! Oh. Ja. Helemaal niet gemist. En het was echt heel lekker!”.
Wat kun je verwachten?
We gaan een proeverij houden, losjes langs drie rondes. Bij binnenkomst wachten hapjes op tafel en serveren we een winterse soep met bijlagen. Dan kunnen we je direct vertellen wat we aan hartigs en zoet hebben uitgestald.
Er zullen klassiekers uit onze eigen keuken zitten, zoals Myriam’s zelfgemaakte crackers en Nienke’s Thaise zoete aardappelsoep met limoen. Maar ja, wij willen zelf ook ontdekken en experimenteren.
We zijn zelf heel nieuwsgierig naar het recept van kokos panna cotta met kaffir limoen. Oh, en ‘in de pan gebakken knoflookbrood met paddestoelen en kruiden’. Dat klinkt wel comfortabel voor een herfstdag!
Beslis mee over wat we maken
De komende weken gaan we nieuwe recepten testen. Daarvan houden we je hier natuurlijk op de hoogte. Bovendien laten we je zelf meebeslissen over welke gerechten we gaan presenteren. De lekkerste komen in ieder geval 16 november terug.
Plantaardig is zooo lekker
Alles wat we maken is dus zonder dierlijke producten. Verder gebruiken we geen geraffineerde suiker maar zoeten we met met palm- of kokosbloesemsuiker. Ook zijn er glutenvrije opties!
Wij laten je zien dat plantaardig eten lekker en gevarieerd is. En dat je zeker niet het gevoel hebt dat je iets mist. Want zelfs voor de klassiekers zijn er vele alternatieven.
Brunchen op een bijzondere locatie
We presenteren onze brunch op een niet alledaagse plek. We strijken namelijk voor één dag neer bij Rare Bird In Amsterdam.
Eigenaresse Nancy is ontwerpster en heeft haar droom gevolgd om een eigen winkel te beginnen. Het assortiment van de winkel bestaat uit een mix van nieuwe en vintage woonaccessoires en originele cadeautjes voor jong en oud van bijzondere designers en illustratoren. Tip: neem je portemonnee mee of flink wat discipline, want Rare Bird is een winkel waar je heel hebberig van wordt.
In het atelier van deze gezellige, lichte ruimte serveren wij onze brunch.
Liefs, Nienke en Myriam
Geef een reactie