Vegan brownies zonder suiker
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 8
Ingrediënten
  • 75 gram kokos- of koolzaadolie
  • 60 gram cacao poeder
  • 75 gram speltmeel
  • 2x  ei-vervanger (2 eetlepels No-Egg of 2 eetlepels gemalen lijnzaad + 6 eetlepels water)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2-4 eetlepels ahorn siroop
  • flinke snuf zout
  • +/- 50 ml water
  • optioneel: 50 gram walnoten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Als je lijnzaad en water gebruikt als ei-vervanger, mix deze en zet weg in de koelkast.
  3. Bij gebruik van kokosolie: doe deze in een kom en zet deze in een laagje warm water in de gootsteen totdat de kokosolie gesmolten is.
  4. Combineer de overige ingrediënten en voeg ze toe aan de kokosolie, mix goed. Voeg nu voorzichtig wat water toe, en meng verder. Het beslag moet vrij dik blijven, maar wel te scheppen zijn .
  5. Knip stukjes bakpapier die passen in een muffin bakvorm. Verdeel het beslag over ongeveer 8 vormpjes. Bak 22-25 minuten. Niet te lang, want dan worden ze te droog en kruimelig.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/vegan-brownies-zonder-suiker/