Zelfgemaakte crackers met biet
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 20
Ingrediƫnten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 biet gesneden in blokjes
  • 100 gram rijstmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • water
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de biet in kleine blokjes. Verwarm de olie in een pan en voeg de blokjes biet toe, voeg 3 eetlepels water toe en laat de biet zacht worden in 8 minuten. Indien de stukjes biet droogkoken voeg je een klein beetje extra water toe.
  3. Voeg de rijstmeel, amandelmeel, rozemarijn, knoflookpoeder en zout samen in de keukenmachine en meng het door elkaar. Voeg de biet (zonder het kookvocht maar bewaar het vocht wel) toe en zet de keukenmachine nog 10 seconde aan om de bietjes erdoorheen te mengen.Voeg ⅔ eetlepel kookvocht of indien je geen vocht over had water toe zodat het een kneedbaar deeg wordt.
  4. Rol het deeg uit (2/3 mm dik) tussen twee vellen bakpapier. Snij het deeg in vierkante stukjes voor het de oven in gaat.
  5. Bak de crackers met biet licht bruin in circa 15 minuten.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/crackers-met-biet/