Speltdeeg pizza met groente topping
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 250 gram speltmeel
  • halve theelepel zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 150 ml water
  • 1 blik tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout naar smaak
  • halve pot ontpitte zwarte olijven
  • handje pijnboompitten
  • scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • gesneden groente naar keuze (courgette, tomaat, champignon, paprika etc)
  • geraspte vegan kaas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom, en kneed tot een samenhangend, niet (enorm) plakkend deeg. Als het teveel plakt is het te nat, voeg nog wat meel toe. Zet weg zodat het een half uur kan rusten.
  3. Combineer de ingrediënten voor de tomatensaus in een keukenmachine en hak fijn. Hetzelfde geldt voor de tapenade. Een 'bullet' beker op de keukenmachine is hiervoor het handigst. Dit is een kleine beker met beperkte inhoud, ideaal om geringe hoeveelheden te blenden.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet een bakplaat in en leg daarop het deeg. Bestrijk met tomatensaus of tapenade. Leg daarop de gesneden groente naar keus, en bestrooi met vegan kaas.
  5. Bak 10-15 minuten in het midden van de oven.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/speltdeeg-pizza/