Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette
Prep
Koken
Totaal
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
50 gram linzen uit pot
1½ pastinaak
1 slalotje, fijngesneden
1 knoflookteen, geperst
1 courgette
handje rucola
2 eetlepels olijfolie
25 gram amandelen
peper en zout
Dressing:
1 eetlepels olijfolie
½ eetlepel citroensap
1 theelepel ahorn siroop
1 theelepel mosterd
1 theelepel kappertjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij met een kaasschaaf 4 plakken van de in de lengte doorgesneden courgette en leg apart
De pastinaak en de rest van de courgette snij je in kleine blokjes
Meng het sjalotje, de knoflook, pastinaak en courgette met de olie. Doe het mengsel in een schaal en laat het circa 35 minuten bakken in de oven
Maak de dressing: snij de kappertjes fijn en meng met de andere ingrediƫnten
Hak de amandelen in grove stukjes
Haal het courgette / pastinaak mengsel uit de oven en voeg de linzen en de dressing toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er na 10 minuten (als het minder heet is) de rucola door
Maak op een bord een ring van de courgetteplak en zet deze vast met een prikkertje
Schep de salade in de courgettecirkel en besprenkel royaal met amandelen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vegan-voorgerecht-groente-tartaar-met-linzen-pastinaak-en-courgette/