Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 50 gram linzen uit pot
  • 1½ pastinaak
  • 1 slalotje, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 courgette
  • handje rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram amandelen
  • peper en zout
Dressing:
  • 1 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel ahorn siroop
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kappertjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij met een kaasschaaf 4 plakken van de in de lengte doorgesneden courgette en leg apart
  3. De pastinaak en de rest van de courgette snij je in kleine blokjes
  4. Meng het sjalotje, de knoflook, pastinaak en courgette met de olie. Doe het mengsel in een schaal en laat het circa 35 minuten bakken in de oven
  5. Maak de dressing: snij de kappertjes fijn en meng met de andere ingrediƫnten
  6. Hak de amandelen in grove stukjes
  7. Haal het courgette / pastinaak mengsel uit de oven en voeg de linzen en de dressing toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er na 10 minuten (als het minder heet is) de rucola door
  8. Maak op een bord een ring van de courgetteplak en zet deze vast met een prikkertje
  9. Schep de salade in de courgettecirkel en besprenkel royaal met amandelen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vegan-voorgerecht-groente-tartaar-met-linzen-pastinaak-en-courgette/