Energiekoekjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 2 geprakte rijpe bananen
  • 60 gram havermout
  • 80 gram kastanjemeel (of andere meelsoort). Ik heb gekozen voor kastanjemeel omdat dit glutenvrij is en een lekkere nootachtige smaak heeft
  • 40 gram rozijnen
  • 40 gram noten (ik heb  pecannoten en amandelen gebruikt)
  • 4 gedroogde pruimen fijn gesneden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (eventueel wat extra koekkruiden)
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Prak de bananen.
  4. Meng in een kom het meel, havermout, bakpoeder, kaneel en zout.
  5. Voeg de noten, gewelde rozijnen en  pruimen toe.
  6. Hierna kun je de bananen aan het mengsel toevoegen. Is het mengsel te droog voeg dan eventueel wat water toe (1 theelepel per keer).
  7. Maak er op een bakplaat bekleed met bakpapier kleine hoopjes van en druk deze licht aan.
  8. Bak tot de koekjes lichtbruin zijn, 15-20 minuten in de oven.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/energiekoekjes/