Vegan Krentenbrood/cake
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 1 kleine cakevorm
Ingrediënten
  • 100 gram rozijnen
  • 300 gram volkoren meel
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels koekkruiden (of speculaaskruiden of kaneel)
  • ½ theelepel zout
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram kokosolie
  • 350 ml water
Instructies
  1. Wel de rozijnen circa 10/15 minuten in heet water
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden
  3. Meng de droge ingrediënten met elkaar
  4. Meng de gesmolten kokosolie met het water
  5. Giet de rozijnen af en voeg toe aan de gesmolten kokosolie met water
  6. Voeg daarna het natte mengsel toe aan je droge ingrediënten
  7. Meng goed door elkaar en doe in een met bakpapier beklede cakevorm (ik heb een kleine cakevorm gebruikt) of muffin vormpjes
  8. Bak je krentenbrood/cake circa 50 minuten in de oven goudbruin
  9. Controleer met een prikker of de cake gaar is
  10. Een dag later is het brood eigenlijk nog lekkerder
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/gezonde-tussendoortjes/