Oud en nieuw recept: stoofpeerflappen
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 6
- Voor de stoofpeertjes
- 6 biologische stoofpeertjes (of meer voor ernaast)
- 250 ml rode wijn
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- ½ vanillestokje
- Vegan bladerdeeg
- Voor de stoofpeertjes
- Schil de stoofpeertjes en snij het kontje eraf zodat ze rechtop blijven staan, verwijder ok het onderste harde stukje van het klokhuis
- Zet de peertjes in de pan, voeg hier alle overige ingrediënten bij en breng het geheel aan de kook
- Als het kookt doe het vuur lager en laat de peertjes ongeveer een uur zacht stoven met de deksel op de pan
- Als de peertjes klaar zijn kan de saus eventueel wat ingedikt worden met maïzena, die kun je gebruiken ter garnering of als dip!
- Voor de flappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Dep de stoofpeertjes een beetje droog met wat keukenpapier
- Nu kun je twee kanten op: de hele peer inpakken, of de peertjes in stukjes snijden en in een bladerdeeg driehoek doen
- Voor het inpakken: bestrooi een peertje licht met kaneel naar smaak, en vouw er dan een vel bladerdeeg omheen
- Voor driehoekige flappen: snij de stoofpeertjes in stukjes en strooi er wat kaneel over
- Leg met een lepel de stukjes stoofpeertjes op het bladerdeeg en vouw dicht. Met een vork kan je de randjes vastdrukken
- Maak het bladerdeeg vochtig en bak de stoofpeerflappen in ongeveer 15 minuten bruin. Zijn ze nog niet bruin, laat ze dan iets langer in de oven.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/oud-en-nieuw-recept-flappen-met-stoofpeertjes/
3.2.2925