Vegan pastinaak wortelsoep met roggebrood croutons
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen:
Ingrediënten
Soep
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 gesnipperd ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm geraspte gember
  • 400 gram wortel
  • 350 gram pastinaken
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Scheut sherry
  • Sap van één sinaasappel en rasp van een halve (kies voor een biologische sinaasappel)
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 gedroogde abrikozen
  • Rijstroom ter garnering
Croutons
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 1 eetlepel olijfolie
Instructies
  1. Smelt de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember
  2. Voeg de wortel en pastinaakstukjes toe en bak ze 5 minuten mee
  3. Blus af met een scheut sherry en laat de alcohol verdampen
  4. Giet nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pan een kwartier koken
  5. Snij het roggebrood in kleine blokjes en bak deze circa 3 minuten in olijfolie. Laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden
  6. Roer het sinaasappelsap en rasp door de soep en laat nog 5 minuten op een laag vuur pruttelen
  7. Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
  8. Doe de soep in een bord of kom, schenk er een beetje rijstroom over en serveer met een beetje flinterdun gesneden abrikozen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/kerst-recept-pastinaak-wortelsoep-met-vegan-kaasstengels/