Vegan pastinaak wortelsoep met roggebrood croutons
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: ⅘
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 gesnipperd ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm geraspte gember
- 400 gram wortel
- 350 gram pastinaken
- 1,5 liter groentebouillon
- Scheut sherry
- Sap van één sinaasappel en rasp van een halve (kies voor een biologische sinaasappel)
- Peper en zout naar smaak
- 3 gedroogde abrikozen
- Rijstroom ter garnering
- 2 sneetjes roggebrood
- 1 eetlepel olijfolie
- Smelt de kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember
- Voeg de wortel en pastinaakstukjes toe en bak ze 5 minuten mee
- Blus af met een scheut sherry en laat de alcohol verdampen
- Giet nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pan een kwartier koken
- Snij het roggebrood in kleine blokjes en bak deze circa 3 minuten in olijfolie. Laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden
- Roer het sinaasappelsap en rasp door de soep en laat nog 5 minuten op een laag vuur pruttelen
- Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
- Doe de soep in een bord of kom, schenk er een beetje rijstroom over en serveer met een beetje flinterdun gesneden abrikozen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/kerst-recept-pastinaak-wortelsoep-met-vegan-kaasstengels/
3.2.2925