Bietencarpaccio met bloedsinaasappel en gemberdressing
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Carpaccio
  • 4 bieten (qua kleur is het leuk als je 2 chioggia bieten en 2 gele bieten gebruikt maar rood kan ook heel goed)
  • 75 gram rucola
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 0,5 rode ui
  • Geroosterde gehakte hazelnoten
Voor de dressing:
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 mespunten kurkuma
Instructies
  1. Kook de bietjes (chioggia en gele biet apart van elkaar om verkleuring te voorkomen) 45 minuten. Wanneer je voorgekookte bietjes gebruikt hoeft dit natuurlijk niet meer
  2. Koel de bietjes af in koud water en schil ze
  3. Snijd de schil van de sinaasappels. Breng dan een mesje lang de vliesjes zodat de partjes loskomen en snijd deze in stukjes. Zet apart in een bakje
  4. Schil de ui in flinterdunne ringen
  5. Voor de dressing kan je nu de gember schillen en raspen
  6. Voeg de rest van de ingrediƫnten voor de dressing toe en meng goed door elkaar
  7. Snij de bieten in dunne plakjes. Gebruik hier een mandoline of kaasschaaf voor
  8. Verdeel de rucola over de borden
  9. Leg vervolgens de plakken biet op de rucola
  10. Verdeel de ui en sinaasappel over de bietjes
  11. Sprenkel de dressing erover en nog wat verse zwarte peper
  12. Strooi tot slot de geroosterde gehakte hazelnoten over de carpaccio en dien op
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/vegan-kerstrecept-bietencarpaccio/