Meng nu de bloem met het cacoapoeder, de baksoda, de suiker en het zout in een kom
Meng in een aparte kom de 4 eetlepels kokosolie met de espresso, ahornsiroop, het vanille extract en het melkmengsel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden
Meng de natte ingrediënten geleidelijk door de droge ingrediënten en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
Schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant stevig voelt
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit vorm en laat op een rooster volledig afkoelen
Maak nu het glazuur. Breng de melk in een kleine pan net niet aan de kook
Haal van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
Voeg ahorn siroop naar smaak toe. Laat 10 minuten staan om in te dikken
Zet de afgekoelde taart met rooster en al op een bakplaat om eventueel glazuur op te vangen.
Schenk het glazuur over de taart en strijk glad langs de rand. Laat het glazuur een beetje harder worden voordat je de taart serveert
Voor extra versiering rasp je er nog wat chocola overheen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/4-redenen-waarom-jij-deze-vegan-chocoladetaart-moet-proberen/