Kruidige Rodekoolsalade
Aantal personen: 4 personen
- 150 g peultjes
- zout
- ½ citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepels maple syrup
- Versgemalen zwarte peper
- Zeezoutvlokken
- 150 g rode kool, in fijne repen
- 4 eetlepels gehakte platte peterselie
- 4 eetlepels gehakte koriander
- 3 eetlepels zonnebloempitten
- 3 eetlepels goijibessen
- Blancheer de peultjes 1 minuut in licht gezouten water.
- Giet het af, spoel af in koud water en giet opnieuw af
- Halveer de peultjes diagonaal en laat drogen
- Verhit een koekenplan of grillpan en gril de halve citroen 3 tot 5 minuten op de snijkant tot er een grillpatroon ontstaat
- Pers de citroen uit en doe 2 eetlepels van het sap in een kom
- Klop de olijfolie en de maple syrup erdoor en breng het op smaak met peper en zout
- Bak de zonnebloempitten kort in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn
- Meng de peultjes en de rest van de ingrediënten in een slakom
- Meng de dressing erdoor en serveer direct
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/de-kruidige-rodekoolsalade-van-sunday-crunch/
3.2.2885