Kruidige Rodekoolsalade
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 150 g peultjes
  • zout
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepels maple syrup
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zeezoutvlokken
  • 150 g rode kool, in fijne repen
  • 4 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 4 eetlepels gehakte koriander
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels goijibessen
Instructies
  1. Blancheer de peultjes 1 minuut in licht gezouten water.
  2. Giet het af, spoel af in koud water en giet opnieuw af
  3. Halveer de peultjes diagonaal en laat drogen
  4. Verhit een koekenplan of grillpan en gril de halve citroen 3 tot 5 minuten op de snijkant tot er een grillpatroon ontstaat
  5. Pers de citroen uit en doe 2 eetlepels van het sap in een kom
  6. Klop de olijfolie en de maple syrup erdoor en breng het op smaak met peper en zout
  7. Bak de zonnebloempitten kort in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn
  8. Meng de peultjes en de rest van de ingrediënten in een slakom
  9. Meng de dressing erdoor en serveer direct
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/de-kruidige-rodekoolsalade-van-sunday-crunch/