Herfstige pasta zonder vlees
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 300 gram (rijst) pasta
  • Scheut (oliijf)olie
  • 1 bakje champignons
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • Halve prei
  • 1 pakje rijstroom
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel tijm of rozemarijn naar smaak
Instructies
  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier.
  4. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes
  5. Verhit in een wok of koekenpan een scheut olijfolie en bak de ui en champignons voor een paar minuten op laag vuur
  6. Pel het teentje knoflook en snij het heel fijn doe dit ook met de prei. Voeg toe aan de ui en champignons.
  7. Roer alles goed door elkaar en bak voor circa 3 minuten op laag vuur
  8. Voeg nu de rijstroom toe, breng het aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Eventueel wat tijm of rozemarijn naar smaak
  11. Giet de pasta af en meng het door de saus
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/herfstige-pasta-zonder-vlees/