Herfstige pasta zonder vlees
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 4
- 300 gram (rijst) pasta
- Scheut (oliijf)olie
- 1 bakje champignons
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- Halve prei
- 1 pakje rijstroom
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel tijm of rozemarijn naar smaak
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui.
- Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier.
- Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes
- Verhit in een wok of koekenpan een scheut olijfolie en bak de ui en champignons voor een paar minuten op laag vuur
- Pel het teentje knoflook en snij het heel fijn doe dit ook met de prei. Voeg toe aan de ui en champignons.
- Roer alles goed door elkaar en bak voor circa 3 minuten op laag vuur
- Voeg nu de rijstroom toe, breng het aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Eventueel wat tijm of rozemarijn naar smaak
- Giet de pasta af en meng het door de saus
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/herfstige-pasta-zonder-vlees/
3.2.2807