Quiche met boerenkool, artisjok en tomaat
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 1 quiche
Ingrediƫnten
  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 300 ml lauwwarm water
  • 3 eetlepels (kokos)olie
  • 150 gram boerenkool
  • optioneel: 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • peper naar smaak
  • 2 tomaten
  • half blikje artisjokkenharten
  • 0,75 theelepel zout
  • Peper uit de molen
Instructies
  1. Meng in een kom het kikkererwtenmeel, water, de kokosolie, edelgistvlokken en een halve theelepel zout en zet circa 20 minuten weg
  2. Verwarm een pan met een klein laagje water en breng aan de kook. Blancheer de boerenkool circa 3 minuten. Spoel de boerenkool af met koud water en laat goed uitlekken
  3. Snij de ui, knoflook en paprika fijn
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Verwarm een klein beetje (kokos)olie in een pan en bak de ui glazig en voeg kort de knoflook toe
  6. Voeg de paprika toe en bak circa 2 tot 3 minuten mee
  7. Voeg de boerenkool en gebakken groente met wat peper aan het kikkererwten mengsel en meng goed door
  8. Snij de tomaat en artisjok in plakjes
  9. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en verdeel de tomaat en artisjok over de schaal
  10. Bak de quiche in circa 25 minuten gaar
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/glutenvrije-vegan-quiche-waar-je-niet-van-af-kunt-blijven/