Mushy chocoladecake met amandelen en banaan
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 200 g amandelmeel
  • 25 g / 6 el cacao (ongezoet)
  • 1 tl bakpoeder
  • zeezout
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water
  • 2 bananen
  • 80 ml olijfolie / raapzaadolie
  • 120 ml maple syrup (ahornsiroop)
Instructies
  1. Verhit de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een bakje de gebroken lijnzaad met het water en zet weg
  3. Meng de droge ingrediënten in een schaal en zet opzij.
  4. Prak de bananen met een vork tot moes en meng dit met de olie en de siroop.
  5. Meng nu de droge ingrediënten met de natte en voeg het lijnzaad-papje toe.
  6. Vet een cakeblik in met olie. Wil je zeker weten dat de cake niet plakt aan de vorm, meng dan een beetje cacao met amandelmeel en strooi dit langs de wanden van je ingevette cakeblik. Een stukje bakpapier op de bodem helpt ook.
  7. Giet het mengsel in het blik en bak het geheel ongeveer 45 minuten.
  8. Haal de cake pas uit de vorm als hij in zijn geheel is afgekoeld.
  9. Tip: Ook lekker als nagerecht met een beetje fruit en plantaardige yoghurt.
  10. En nog een tip: gebruik je geen cakeblik, maar bijvoorbeeld zo'n madeleine-vorm, dan hoeven de cakejes maar 20 minuten in de oven.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/mushy-chocoladecake-met-amandelen-en-banaan/