Nepalese Dal Bath met linzen
 
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • zilvervlies rijst
  • 3 kardemonpeulen
  • 250 gram zwarte of gele linzen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ courgette
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 klein pepertje
  • 1 theelepel garam massal
  • 1 tomaat
  • zout
  • (kokos)olie
  • 200 ml soja yoghurt (let op geen vanille)
  • 1 knoflookteen
  • wart komkommer
Instructies
  1. Was de linzen en laat ze een uur weken en daarna uitlekken.
  2. Snij de uit fijn, en bak deze samen met de knoflook en fijngesnipperde gember in de pan met twee eetlepels kokosolie.
  3. Voeg de kurkuma en de geweekte linzen toe en laat ze drie minuten meekoken op laag vuur. Voeg water toe zodat alles onder water staat, voeg zout naar smaak toe
  4. Zet het vuur hoog en laat het mengsel koken.
  5. Schep eventueel het opkomende schuim uit de pan.
  6. Laat de linzen zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn.
  7. Kook de rijst samen met de kardemonpeulen.
  8. Bak ondertussen de courgette in een pan met twee eetlepels kokosolie, het komijnzaad, eventueel pepertje en de garam masala
  9. Voeg als alles gaar is in de laatste minuut de tomaat toe.
  10. Voeg alles toe aan de linzen en laat nog 3 minuten doorkoken.
  11. Raita is een yoghurt saus voor bij de linzen. Pers de knoflook en rasp de komkommer
  12. Voeg dit toe aan de yoghurt en meng met zout en peper.
  13. Serveer de linzen samen met de rijst en de yoghurtsaus.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/nepalese-dal-bath-linzengerecht/