Spelt scones met frambozen
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 8 stuks
- 250 gram speltmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 60 gram kokosolie
- 50 ml maple siroop
- 1 eetlepel vanille extract
- 60 ml heet water
- Hand met frambozen
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng in een kom het speltmeel, zout en bakpoeder
- Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop en het vanille extract toe en meng voorzichtig met een spatel
- Voeg het hete water toe en meng (weer met de spatel)
- Tot slot meng je met je spatel heel voorzichtig de frambozen door je deeg
- Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Besprenkel de bovenkant van de scones met een beetje kokosolie voor ze de oven in gaan
- Laat je scones in circa 15 minuten lichtbruin bakken. De buitenkant is dan lekker knapperig maar van binnen zijn ze nog zacht
- Wanneer de scones klaar zijn haal je ze uit de oven en giet je er een klein beetje maple siroop overheen
- Laat ze volledig afkoelen en smullen maar!
- Je kunt de scones een aantal dagen bewaren in een goed afgesloten bakje
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/spelt-scones-met-frambozen/
3.2.2807