Spelt scones met frambozen
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 8 stuks
Ingrediƫnten
  • 250 gram speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 60 gram kokosolie
  • 50 ml maple siroop
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 60 ml heet water
  • Hand met frambozen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng in een kom het speltmeel, zout en bakpoeder
  3. Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop en het vanille extract toe en meng voorzichtig met een spatel
  4. Voeg het hete water toe en meng (weer met de spatel)
  5. Tot slot meng je met je spatel heel voorzichtig de frambozen door je deeg
  6. Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier
  7. Besprenkel de bovenkant van de scones met een beetje kokosolie voor ze de oven in gaan
  8. Laat je scones in circa 15 minuten lichtbruin bakken. De buitenkant is dan lekker knapperig maar van binnen zijn ze nog zacht
  9. Wanneer de scones klaar zijn haal je ze uit de oven en giet je er een klein beetje maple siroop overheen
  10. Laat ze volledig afkoelen en smullen maar!
  11. Je kunt de scones een aantal dagen bewaren in een goed afgesloten bakje
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/spelt-scones-met-frambozen/