2 fijn gesneden pepertjes (meer of minder naar smaak)
1 teentje knoflook gehakt
4 fijngesneden sjalotjes
500 ml groenten bouillon
350 ml kokosmelk
500 gram gesneden pompoen zonder schil
1 cm gember
eventueel wat verse basilicum en verse koriander
Instructies
Verhit de olie in een pan en voeg de gehakte knoflook, sjalotjes, de fijngesneden pepertjes en de verse gember toe en roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen
Voeg nu de pompoenblokjes toe, bak kort mee en voeg daarna de groenten bouillon en de kokosmelk toe
Laat zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht wordt. Je kunt dit controleren door met een pollepel een stukje pompoen tegen de wand fijn te drukken
Pureer nu vervolgens de soep met de staafmixer
Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe en garneer met een paar blaadjes basilicum.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/thaise-pompoensoep/