Thaise pompoensoep
 
Prep
Koken
Totaal
 
Ingrediƫnten
  • 2 el kokosolie
  • 2 fijn gesneden pepertjes (meer of minder naar smaak)
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 4 fijngesneden sjalotjes
  • 500 ml groenten bouillon
  • 350 ml kokosmelk
  • 500 gram gesneden pompoen zonder schil
  • 1 cm gember
  • eventueel wat verse basilicum en verse koriander
Instructies
  1. Verhit de olie in een pan en voeg de gehakte knoflook, sjalotjes, de fijngesneden pepertjes en de verse gember toe en roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen
  2. Voeg nu de pompoenblokjes toe, bak kort mee en voeg daarna de groenten bouillon en de kokosmelk toe
  3. Laat zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht wordt. Je kunt dit controleren door met een pollepel een stukje pompoen tegen de wand fijn te drukken
  4. Pureer nu vervolgens de soep met de staafmixer
  5. Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe en garneer met een paar blaadjes basilicum.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/thaise-pompoensoep/