Cape Malay Groentecurry opgerold in platbrood
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el fijngesneden gember en knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 kardemom peulen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • ½ tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 kg gemengde groenten (bijvoorbeeld wortel, aubergine, champignons, sperzieboontjes, paprika), in stukjes
  • 50 -100 gram du puy linzen
  • 1 zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • evt 6 Libanese platbroden (verkrijgbaar bij Turkse/ Marokkaanse winkel)
Instructies
  1. Verwarm de olie in een grote pan of wok en bak de ui, knoflook en gember glazig samen met het komijnzaad en de kardemom peulen.
  2. Kook de linzen en de aardappel ieder in een eigen pannetje apart, zodat je ze op het laatst aan de curry kunt toevoegen en zeker weet dat ze niet mushy worden. 8-10 minuten voor de zoete aardappel (was al in stukjes) en 20 minuten voor de linzen.
  3. Gelijktijdig staat je curry op: voeg nu aan de glazige uien de gesneden groenten toe die langer moeten garen (zoals wortel), bak het even kort mee met de uien (voor de smaak) en voeg dan de blikken tomaten en de specerijen toe voor het sudderen.
  4. Voeg geleidelijk aan alle groenten toe en laat ze gaar koken in de curry. Als je bijvoorbeeld wilt dat de paprika’s knapperig blijven, dan voeg je die helemaal op het laatst toe.
  5. Wil je de curry serveren in platbrood, warm zo'n brood dan op in de droge koekepan. Kort aan beide kanten, zodat het brood knapperig wordt, maar nog wel gevouwen kan worden.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/cape-malay-groentecurry-met-koriander-chutney/