Doe voldoende water in een middelgrote pan. Voeg daar de groenten bouillon aan toe en breng het aan de kook
Was de quinoa af met lauwwarm water
Voeg de quinoa toe en laat het op laag vuur doorkoken. Dek de pan af en kook voor gedurende 20 minuten
Controleer of de quinoa zacht gekookt is. Zo niet kook nog max 5 minuten langer. Indien de quinoa gaar is kun je de pan afgieten. Laat de quinoa rusten in de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van ongeveer 2 cm.
meng de pompoen met de olijfolie, knoflook en een beetje rozemarijn.
Verdeel over de bakplaat en plaats voor gedurende 20 min in de oven
Was de spinazie en halveer de tomaatjes
Leg de spinazie in diep bord en schep hier een paar eetlepels quinoa op
Verdeel de pompoen, tomaatjes en pecannoten over de quinoa
Knijp een half citroentje uit over het gerecht en een schenk er een beetje olijfolie overheen
Eet smakelijk!
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/de-krat-amsterdam-flespompoen-met-quinoa-en-raw-spinazie/