Flespompoen met quinoa en raw spinazie
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • beetje rozemarijn
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram cherry tomaten
  • halve citroen
  • 100 gram quinoa
  • groenten bouillon
  • 3 el olijfolie
  • handje pecannoten
Instructies
  1. Doe voldoende water in een middelgrote pan. Voeg daar de groenten bouillon aan toe en breng het aan de kook
  2. Was de quinoa af met lauwwarm water
  3. Voeg de quinoa toe en laat het op laag vuur doorkoken. Dek de pan af en kook voor gedurende 20 minuten
  4. Controleer of de quinoa zacht gekookt is. Zo niet kook nog max 5 minuten langer. Indien de quinoa gaar is kun je de pan afgieten. Laat de quinoa rusten in de pan.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  6. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van ongeveer 2 cm.
  7. meng de pompoen met de olijfolie, knoflook en een beetje rozemarijn.
  8. Verdeel over de bakplaat en plaats voor gedurende 20 min in de oven
  9. Was de spinazie en halveer de tomaatjes
  10. Leg de spinazie in diep bord en schep hier een paar eetlepels quinoa op
  11. Verdeel de pompoen, tomaatjes en pecannoten over de quinoa
  12. Knijp een half citroentje uit over het gerecht en een schenk er een beetje olijfolie overheen
  13. Eet smakelijk!
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/de-krat-amsterdam-flespompoen-met-quinoa-en-raw-spinazie/