Recept: salsa van Tomatillo en Chipotle
Auteur: Frank Beekwilder
Soort recept: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8
- 500 gram tomatillos
- 3 tot 4 chipotle chilipepers, zaadjes en steel verwijderd
- 2 middelgrote uien
- Halve bol knoflook, met vel
- 1 theelepel zout
- Haal de omhulsels van de tomatillos en was ze onder de kraan (ze plakken!)
- Snij de tomatillos doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een ingevette bakplaat
- Snij ook de uien door en leg ze tussen de tomatillos op de bakplaat
- Leg de knoflook ook op de bakplaat
- Plaats de bakplaat vlak onder de grill in de oven en grill alles gedurende 10 minuten, totdat de tomatillos licht gaan blakeren
- Haal de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen. Doe de tomatillos in de keukenmachine.
- Knijp de geroosterde knoflooktenen uit en voeg toe
- Snij de pepers fijn en voeg ook deze toe
- Laat de keukenmachine draaien totdat de ingrediƫnten fijn zijn
- Snij de uien in grove stuken en doe ze in de keukenmachine
- Puls een paar keer zodat de uien enigszins grof blijven en de salsa bite houdt
- Voeg het zout toe en proef
- Voeg eventueel wat rijststroop of een ander zoetmiddel toe als de smaak te zuur is
- Het lekkerste is deze salsa een of meerdere dagen van tevoren te maken zodat de smaken goed in kunnen trekken
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-salsa-van-tomatillo-en-chipotle-peper/
3.2.1311