Zoete ovenschotel met pompoen
- halve pompoen in stukjes
- rode ui in stukken
- halve courgette in plakjes
- 2 wortels in plakjes
- 3 knoflooktenen met schil
- 1 theelepel kaneel
- zaden van 5 kardemompeulen
- zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels kokosolie (met kokossmaak)
- 2 eetlepels sesamzaad
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de halve pompoen in de oven voor circa 10 tot 15 minuten. Zo is de pompoen veel makkelijker te snijden.
- Snij ondertussen de overige groente
- Haal de pompoen uit de oven en snijd in stukjes (let op de pompoen is natuurlijk wel heet)
- Doe alle groente in een overschaal
- Maal de zaden van de kardemom peul fijn met een vijzel
- Voeg aan de groente, de knoflook, kaneel,kardemom, peper en zout toe en meng door elkaar heen.
- Besprenkel de groente met kokosolie en de sesamzaadjes
- Zet in de oven voor circa 30 tot 45 minuten
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vegetarische-ovenschotel/
3.2.1311