Glutenvrij bananenbrood zonder geraffineerde suiker
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 1 cake
Ingrediënten
  • 3 bananen geprakt
  • ½ theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water (ter vervanging van 1 ei)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels rijststroop (aantal eetlepels afhankelijk van de zoetheid van je bananen)
  • 4 theelepels bakpoeder
  • ¾ theelepel zout
  • 1½ theelepel kaneel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 75 gram amandelmeel
  • 125 gram glutenvrije meelmix (je kunt ook één soort glutenvrij meel gebruiken maar een mix is lekkerder vind ik)
  • 100 gram havermout vlokken (wanneer je wilt dat je baksel volledig glutenvrij is let er dan op dat je kiest voor glutenvrije havervlokken)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Prak de bananen in een kom
  3. Voeg alle ingrediënten behalve het meel toe en meng goed door
  4. Voeg hierna de meelsoorten toe en meng
  5. Doe het beslag in een cake vorm en bak gedurende circa 60 minuten
  6. Laat afkoelen zodat je het bananenbrood goed kunt snijden
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrij-bananenbrood-zonder-suiker/