Glutenvrij bananenbrood zonder geraffineerde suiker
- 3 bananen geprakt
- ½ theelepel vanille extract
- 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water (ter vervanging van 1 ei)
- 3 eetlepels kokosolie
- 4 eetlepels rijststroop (aantal eetlepels afhankelijk van de zoetheid van je bananen)
- 4 theelepels bakpoeder
- ¾ theelepel zout
- 1½ theelepel kaneel
- 150 ml plantaardige melk
- 75 gram amandelmeel
- 125 gram glutenvrije meelmix (je kunt ook één soort glutenvrij meel gebruiken maar een mix is lekkerder vind ik)
- 100 gram havermout vlokken (wanneer je wilt dat je baksel volledig glutenvrij is let er dan op dat je kiest voor glutenvrije havervlokken)
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Prak de bananen in een kom
- Voeg alle ingrediënten behalve het meel toe en meng goed door
- Voeg hierna de meelsoorten toe en meng
- Doe het beslag in een cake vorm en bak gedurende circa 60 minuten
- Laat afkoelen zodat je het bananenbrood goed kunt snijden
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrij-bananenbrood-zonder-suiker/
3.2.1310