Gembercake
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 1 cake
Ingrediƫnten
  • 300 gram Glutenvrije meelmix inclusief vervanger voor zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • ¼ theelepel fijngemalen nootmuskaat
  • 75 gram kokosolie
  • 170 ml maple siroop
  • 3 eetlepels kokosbloesem suiker
  • 170 ml rijstmelk
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 190 gram pompoen puree (pompoen gaar koken)
  • 185 ml heet water
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij pompoen in stukjes en kook deze zacht in circa 30 minuten (moet zacht zijn as je erin prikt) en pureer het tot een gladde massa
  3. Meng alle meelsoorten & bakingsoda, bakpoeder en xantaan gum voor het glutenvrije meel goed door elkaar
  4. Voeg zout, kaneel, gember en nootmuskaat toe aan het meel en meng
  5. Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop, kokosbloesemsuiker, rijstmelk en vanille extract toe aan de droge ingrediƫnten en meng goed door elkaar tot het een glad geheel is.
  6. Spatel de pompoen puree en het hete water er voorzichtig door tot het een glad beslag is geworden
  7. Doe het beslag in een cakevorm en bak circa 40 minuten
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Deze moet er schoon uitkomen.
  9. Laat de cake 20 minuten in de vorm staan en laat hem daarna volledig afkoelen op een ovenrek.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-cake/