300 gram Glutenvrije meelmix inclusief vervanger voor zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
2 theelepels geraspte verse gember
¼ theelepel fijngemalen nootmuskaat
75 gram kokosolie
170 ml maple siroop
3 eetlepels kokosbloesem suiker
170 ml rijstmelk
1 eetlepel vanille extract
190 gram pompoen puree (pompoen gaar koken)
185 ml heet water
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij pompoen in stukjes en kook deze zacht in circa 30 minuten (moet zacht zijn as je erin prikt) en pureer het tot een gladde massa
Meng alle meelsoorten & bakingsoda, bakpoeder en xantaan gum voor het glutenvrije meel goed door elkaar
Voeg zout, kaneel, gember en nootmuskaat toe aan het meel en meng
Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop, kokosbloesemsuiker, rijstmelk en vanille extract toe aan de droge ingrediƫnten en meng goed door elkaar tot het een glad geheel is.
Spatel de pompoen puree en het hete water er voorzichtig door tot het een glad beslag is geworden
Doe het beslag in een cakevorm en bak circa 40 minuten
Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake 20 minuten in de vorm staan en laat hem daarna volledig afkoelen op een ovenrek.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-cake/