Zuivelvrije vanille frosting
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediƫnten
  • 185 ml sojamelk
  • 20 gram sojameel
  • ½ eetlepel gemalen kokos
  • 30 ml maple siroop
  • ½ eetlepel vanille extract
  • 110 gram kokosolie (met of zonder kokossmaak)
  • 1 eetlepel citroensap
Instructies
  1. Doe sojamelk, sojameel, gemalen kokos, maple siroop en vanille in een blender en zet aan voor circa 2 minuten.
  2. Terwijl de blender aan staat voeg je langzaam om de beurt een beetje kokosolie en citroensap toe tot het volledig vermengt is. (doe dit heel rustig aan anders mengt het niet goed)
  3. Zet het mengsel minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven
  4. De frosting is een maand te bewaren in een goed afgesloten bakje
  5. Spatel voorzichtig met een mes de frosting op de cake op het moment dat je deze serveert.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/zuivelvrije-vanille-frosting/