Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker
Prep
Koken
Totaal
Aantal personen: 15 koekjes
Ingrediƫnten
1 eetlepels chiazaad
70 gram havervlokken
35 gram zonnebloempitten
30 gram noten of zaden (ik heb een combinatie van sesamzaad en amandelen gebruikt)
10 gram kokosrasp
25 gram chocolade (Ik heb chocolade met 92% cacao gebruikt)
10 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
snuf zout
1 theelepel baking soda
20 gram kokosolie
45 gram rijststroop
35 gram tahin
½ theelepel vanille extract
(eventueel water als het mengels dik blijft)
Instructies
Meng de chiazaad met 2 eetlepels water en zet apart
Vermaal de havervlokken met de zonnebloempitten
Hak de chocolade en noten
Voeg de chocolade, noten, zaden, kokosrasp, kokosbloesemsuiker, zout, kaneel, bakingsoda bij elkaar
Voeg de gesmolten kokosolie, tahin, chiazaadjes, rijststroop en vanille extract toe en kneed het deeg met je handen. Is het te droog? Voeg dan een klein beetje water toe.
Leg het deeg voor minimaal 25 minuten in de koelkast
Verwarm de oven op 150 graden
Rol het deeg uit en druk er vormpjes uit of maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat.
Bak de koekjes voor circa 15 minuten. Laat ze goed afkoelen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-chocolade-koekjes/