Glutenvrije chocolade koekjes zonder geraffineerde suiker
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 15 koekjes
Ingrediƫnten
  • 1 eetlepels chiazaad
  • 70 gram havervlokken
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 30 gram noten of zaden (ik heb een combinatie van sesamzaad en amandelen gebruikt)
  • 10 gram kokosrasp
  • 25 gram chocolade (Ik heb chocolade met 92% cacao gebruikt)
  • 10 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 20 gram kokosolie
  • 45 gram rijststroop
  • 35 gram tahin
  • ½ theelepel vanille extract
  • (eventueel water als het mengels dik blijft)
Instructies
  1. Meng de chiazaad met 2 eetlepels water en zet apart
  2. Vermaal de havervlokken met de zonnebloempitten
  3. Hak de chocolade en noten
  4. Voeg de chocolade, noten, zaden, kokosrasp, kokosbloesemsuiker, zout, kaneel, bakingsoda bij elkaar
  5. Voeg de gesmolten kokosolie, tahin, chiazaadjes, rijststroop en vanille extract toe en kneed het deeg met je handen. Is het te droog? Voeg dan een klein beetje water toe.
  6. Leg het deeg voor minimaal 25 minuten in de koelkast
  7. Verwarm de oven op 150 graden
  8. Rol het deeg uit en druk er vormpjes uit of maak kleine bolletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat.
  9. Bak de koekjes voor circa 15 minuten. Laat ze goed afkoelen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-chocolade-koekjes/