Kruidige vegan koekjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 10
Ingrediƫnten
  • 75 gram havervlokken (gemalen)
  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gember poeder
  • ½ theelepel nootmuskaat of piment
  • 1 theelepel koekkruiden of speculaaskruiden heb je dit niet in huis? Gebruik 1 extra theelepel kaneel
  • rasp van een halve citroen
  • 50 gram kokosolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel rijststroop
Instructies
bereiden van het deeg
  1. Maal de havervlokken fijn tot meel
  2. Voeg aan de fijngemalen havervlokken het amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, zout en overige kruiden toe en meng door elkaar.
  3. Voeg gesmolten kokosolie, 1 eetlepel water, rijststroop en de rasp van een halve citroen toe en kneed het deeg
  4. Maak er een bal van en wikkel in plasticfolie
  5. Leg in de koelkast voor minimaal 1 uur maar het liefst langer
bakken
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Haal het deeg uit de koelkast
  3. Wanneer het deeg hard is geworden laat je het weer au bain marie zacht worden of leg het deeg even op een warme plek
  4. Bestrooi het aanrecht eventueel met wat bloem en rol het deeg uit
  5. Steek rondjes uit het deeg (bijvoorbeeld met een glas)
  6. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier
  7. Schuif de plaat in de oven en bak 8 tot 12 minuten
  8. Laat de koekjes goed afkoelen want ze kunnen nog brokkelig zijn als ze er net uitkomen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/vegan-koekjes/