Spread van aubergine, cacao en tahin
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 1 bakje
Ingrediënten
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 4 tl tahin (sesampasta)
  • sap van 1-2 citroen(en)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el cacao
  • snuf zeezout
Instructies
  1. Zet de aubergine 20 minuten in een gloeiend hete oven. 200 graden of meer. Ik leg hem in een ovenschaal.
  2. Verwijder de schil, maar bewaar het vocht en meng het vruchtvlees met het vochten de andere ingrediënten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde pasta.
  3. Tip: voeg niet direct de volledige hoeveelheden van de ingrediënten toe, maar liever in etappes en proef.
  4. Als het mengsel te dik is, maar de smaak goed, voeg dan nog wat extra water toe. De dikte hangt af van de tahin, die kan variëren van bijna vloeibaar tot een op pindakaas lijkende massa.
  5. Eventueel kun je de spread garnering met grof gehakte bladpeterselie en / of een snufje paprikapoeder.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/spread-van-aubergine/