Recept: Bananenbrood met rozijnen en boekweit
Keuken: Tussendoor
Aantal personen: 12
- 3 rijpe bananen
- 1 el citroensap
- 120 ml kokosolie
- 80 gr oersuiker
- 75 gr (gewelde) rozijnen
- 200 gr speltbloem
- 50 gr haver- of boekweitvlokken
- ½ tl zout
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Prak de bananen met een vork of in de keukenmachine en voeg het citroensap, olie, suiker en rozijnen toe
- Roer tot een glad mengsel
- Meng in een andere kom de bloem, vlokken, zout, bakpoeder en baking soda
- Roer de vloeibare ingrediënten door de droge en schep een paar keer om
- Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (met olie) en bak ongeveer 45 minuten op 190 graden
- Als een satéprikker droog uit je cake komt is hij klaar
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/recept-bananenbrood-met-rozijnen-en-boekweit/
3.2.1310