Recept: Bananenbrood met rozijnen en boekweit
 
Prep
Koken
Totaal
 
Keuken: Tussendoor
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 1 el citroensap
  • 120 ml kokosolie
  • 80 gr oersuiker
  • 75 gr (gewelde) rozijnen
  • 200 gr speltbloem
  • 50 gr haver- of boekweitvlokken
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Prak de bananen met een vork of in de keukenmachine en voeg het citroensap, olie, suiker en rozijnen toe
  3. Roer tot een glad mengsel
  4. Meng in een andere kom de bloem, vlokken, zout, bakpoeder en baking soda
  5. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge en schep een paar keer om
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (met olie) en bak ongeveer 45 minuten op 190 graden
  7. Als een satéprikker droog uit je cake komt is hij klaar
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/recept-bananenbrood-met-rozijnen-en-boekweit/