Bak daarin de ui en de stukjes knolselderij aan en laat ze een minuut of 7 tot 9 zachtjes smoren
Zet het vuur weer wat hoger en roer de rijst er goed doorheen
Giet het sinaasappelsap erbij, laat aan de kook komen en laat op matig tot zacht vuur zachtjes koken met de deksel erop
Kijk af en toe of het vocht al opgenomen is door de rijst
Voeg dan sinaasappelschil, rozijnen en zout toe, en beetje bij beetje de (warme!) bouillon tot de rijst gaar is. Dat duurt ca. 30 minuten. Belangrijk is dat de bouillon steeds weer is opgenomen door de rijst voor je weer bouillon toevoegt. De rijst moet ook niet droog komen te staan (dan bakt het aan), maar steeds lekker smeuïg blijven
Breng op smaak met zout en peper
Serveer met bijvoorbeeld een groene salade
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-vegan-risotto-met-sinaasappel-en-rozijnen/