Recept: Vegan risotto met sinaasappel en rozijnen
 
 
Keuken: lunch / diner
Aantal personen: 2-3
Ingrediënten
  • 6 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 100 gr selderijknol, in blokjes
  • 200 gr risottorijst
  • 3,5 dl (versgeperste) sinaasappelsap
  • ongeveer 0,25-0,5 dl groentebouillon
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 100 gr rozijnen
  • zout, peper
Instructies
  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem
  2. Bak daarin de ui en de stukjes knolselderij aan en laat ze een minuut of 7 tot 9 zachtjes smoren
  3. Zet het vuur weer wat hoger en roer de rijst er goed doorheen
  4. Giet het sinaasappelsap erbij, laat aan de kook komen en laat op matig tot zacht vuur zachtjes koken met de deksel erop
  5. Kijk af en toe of het vocht al opgenomen is door de rijst
  6. Voeg dan sinaasappelschil, rozijnen en zout toe, en beetje bij beetje de (warme!) bouillon tot de rijst gaar is. Dat duurt ca. 30 minuten. Belangrijk is dat de bouillon steeds weer is opgenomen door de rijst voor je weer bouillon toevoegt. De rijst moet ook niet droog komen te staan (dan bakt het aan), maar steeds lekker smeuïg blijven
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Serveer met bijvoorbeeld een groene salade
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-vegan-risotto-met-sinaasappel-en-rozijnen/